USR vrea la guvernare şi pune condiţii suplimentare pentru susţinerea Cabinetului Ciucă: protocol de funcţionare şi bugetul pe 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin

Dacian Cioloş a declarat, după întâlnirea cu premierul desemnat, că USR nu va susţine un Cabinet minoritar, solicitând intrarea la guvernare. Liderul USR a menţionat alte patru condiţii suplimentare pentru susţinerea guvernului Nicolae Ciucă.

„Soluţia este o majoritate. PNL trebuie să aleagă ce vrea, fie cu PSD, fie cu USR. Pentru noi astfel de discuţii ar trebui să pornească de la un calendar cu măsuri asumat. Al doilea element ar trebui să fie un buget pe 2022”, a declarat Dacian Cioloş. 

Potrivit preşedintelui USR, o condiţie pentru refacerea coaliţiei de guvernare cu USR este revenirea la structura agreată de USR, UDMR şi PNL în decembrie 2020. 

„Un al treilea element: un protocol de funcţionare, să fie foarte clar cum se pregatesc deciziile şi cum se iau şi un al patrulea element - o structura a Guvernului – din punctul nostru de vedere ar trebui să fie cea agreată anul trecut. Dar cum spun, mandatul domnului Ciucă este cel de a construi un Guvern minoritar. Probabil ca PNL va continua acele negocieri”, a mai spus Cioloş, menţionând că formaţiunea pe care o conduce este pregătită inclusiv pentru scenariul alegerilor anticipate.

„Noi nu vom accepta să fim parte a unei discuţiii unde alternativa este PSD. Noi nu îi forţăm. Eu doar i-am spus domnului Ciucă în ce condiţii putem să discutăm. (...) Am văzut că preşedintele este preocupat să atace USR de câte ori are ocazia”, a mai completat liderul USR. 

Dacian Cioloş a explicat că soluţia cu care vine PNL acum nu este diferită de cea cu care a venit USR în urmă cu o săptămână. „Sentimentul meu a fost că a fost o întâlnire mai mult de formă. (...) Am crezut că au altă variantă, o soluţie mai bună, ca să vedem astăzi că PNL vine cu aceeaşi propunere cu care am venit săptămâna trecută. Noi credem că soluţia pentru această perioadă este un Guvern cu o majoritate în Parlamnet şi că o astfel de majoritate ar putea susţine şi măsuri de criză şi reforme”, a mai explicat Cioloş.

Citeşte şi: Cîţu: „Dacă acest guvern nu trece, nu putem să evităm anticipatele. Soluţia este un Cabinet minoritar”. Solicitările PSD, considerate neserioase

VIDEO Declaraţiile lui Dacian Cioloş

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite