Politică

articolul anterior articolul urmator

USR a pus „Requiem“ de Mozart şi Guess Who în Comisia Iordache. Deputatul AKM a avut alte preferinţe muzicale. „Să cheme cineva un psihiatru!“

7
19 Dec 2017 19:29:12
Autor: Sebastian Zachmann
Pe Florin Iordache nu-l deranjează muzica, atât timp cât poate hăcui legislaţia penală
Pe Florin Iordache nu-l deranjează muzica, atât timp cât poate hăcui legislaţia penală

Deputatul USR Stelian Ion a pus marţi „Requiem“ de Mozart, dar şi „Nu ne-am născut în locul potrivit“, cântată de Guess Who, în timpul şedinţei comisiei speciale pentru legile Justiţiei în care se dezbătea legea 304/2004 privind organizarea judiciară, spunând că melodia este potrivită în contextul îngropării Justiţiei de către PSD - ALDE - UDMR.

„Domnule preşedinte, această comisie este o mascaradă. V-am rugat la început să suspendaţi sedinţa şi reluam dupa plen şi asta era. Dumneavoastră vă comportaţi ca şi cum nu am exista. Mascarada trebuie să fie însoţită de note muzicale. În seara asta o să ascultam Bach", a spus deputatul USR Stelian Ion înainte de a pune de pe telefon ”Requiem” de Mozart.

"Domnule preşedinte, puteţi să îi cereţi să ne pună Vivaldi?", a întrebat ironic deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

"Nu, o să fie Requiem, că aţi ingropat justiţia", i-a replicat Stelian Ion.

”Să cheme cineva un psihiatru”, a mai spus Rădulescu.

Dezbaterile din comisie au continuat deşi în boxe continua să se audă melodia pusă de Stelian Ion.

În sala unde are loc şedinţa, au venit mai mulţi deputaţi USR care transmiteau live pe Facebook ceea ce se întâmplă, iar Stelian Ion s-a dus să le dea un interviu.

Înainte de a vorbi cu colegii săi pentru transmisiunea live pe Facebook, Stelian Ion a explicat şi presei de ce a recurs la gestul de a pune muzică în timpul şedinţei comisiei speciale.

”Trebuie să recurgem la nişte gesturi simbolice şi să trezim conştiinţa oamenilor. Dacă vreţi la un moment dat să schimbaţi clasa asta politică care dă orice urmă de decenţă la o parte şi stabileşte abuziv nişte reguli pentru noi toţi trebuie cu toţii să vă implicaţi. Nu aşteptaţi de la actuala clasă politică să facă o schimbare (...) Noi încercăm să facem aici ce putem şi la un moment dat forţăm lucrurile, dar nu cu intenţie rea, cu intenţia de a atrage atenţia asupra tuturor că ceea ce se întâmplă cu această comisie nu este deloc în regulă”, a declarat Stelian Ion.

El a explicat şi de ce a ales să pună ”Requiem”.

”Este evident o simbolistică, este evident că s-a început îngroparea justiţiei. Şi practic asta este atmosfera din Parlament şi din întreaga ţară. Poate trăim în Românii diferite, poate că într-adevăr există o Romanie a infractorilor şi o Românie a celor care vor să trăiască decent în ţara asta. Şi cei care vor să trăiască decent şi care nu sunt interesaţi să comită infracţiuni şi să fie apăraţi de justiţie atunci când se comit abuzuri, ei trăiesc în ultimele zile într-o atmosferă de doliu şi asta este semnificaţia melodiei”, a spus deputatul USR

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Dan Iancu
19.12.2017, 19:33:11

Totusi! Acest AKM inca mai umbla liber?

+4 (4 voturi)
Camelian Propinatiu
19.12.2017, 19:40:55

Mai periculos pentru PSD ar fi a practica Luminarea Poporului.

+2 (2 voturi)
Cel Mare Scarambeu
19.12.2017, 20:26:24

Bai nene,da AKMUL asta de cand se pricepe la justitie ca parca el termina medicina veterinara pe vremea cand lupta prin revolutii???? O fi terminat vreo facultate pe la Caracal sau poate la Videle.Madam carmen,secretara,ar putea sa stie mai bine.

+1 (1 vot)
Rapidulet
19.12.2017, 20:50:35

Ce le-or trebui romanilor sa realizeze gravitatea situatiei!

Banan Crudu
20.12.2017, 01:18:18

Mămăliga nu explodează fraților! Cât despre gunoiul AKM ...sincer dacă mi-ar încăpea pe mână, nici mă-sa nu l-ar mai recunoaşte.

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările