Politică

articolul anterior articolul urmator

USR revine asupra invalidării candidaturii lui Vlad Teohari. Prea târziu însă, listele sunt depuse

16
17 Oct 2020 20:11:12
Autor: Sebastian Zachmann
Vlad Teohari
Vlad Teohari

Comitetul politic al USR a invalidat sâmbătă, prin vot, decizia comisiei de arbitraj a partidului prin care candidatura lui Vlad Teohari pentru un post de deputat de diaspora a fost invalidată, potrivit surselor Adevărul. Decizia nu-l mai ajută pe Teohari în ce priveşte candidatura, dar îi poate fi de folos în justiţie.

Eliminarea lui Vlad Teohari de pe lista USRPLUS pentru diaspora a fost decizia care a stârnit cel mai recent scandal din USR, legat de lăsarea pe dinafara a unor nume grele din partid precum Florina Presadă, Vlad Alexandrescu, Mihai Goţiu, Dan Lungu. Foştii parlamentari nu se mai regăsesc pe listele Alianţei USR PLUS pentru alegerile din iarnă, iar motivul ar fi faptul că fac parte din opoziţia internă la actuala conducere a USR reprezentată de Dan Barna.
 
 
După eliminarea de pe listele de candidaţi, Vlad Teohari a contestat în instanţă lista de candidaţi pentru Diaspora a USR PLUS. Avocatul său, Dumitru Dobrev, a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie invocând incălcarea mai multor drepturi şi faptul că a fost discriminat.
 
Decizia de sâmbătă a Comitetului politic al USR nu mai poate schimba listele de candidaţi, deoarece ele au fost deja depuse la Biroul Electoral, dar i-ar putea fi utilă în procesul pe care îl are cu partidul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

leuldinpanjshir99
17.10.2020, 20:39:42

Adica i-au facut dreptate dupa ce s-au asigurat ca oricum nu mai are cum sa candideze ... Din cauza unor manevre a la Hrebenciuc facute de Barna, Ghinea & co, se duce PLUSR-ul in cap: 20% - 13% - 7% ....

+9 (15 voturi)
silent warrior
17.10.2020, 21:07:24

Pai parca Barna il daduse afara ca asa vrea muschii lui de dictator. Ce s-a intamplat ? A ramas Barna fara muschi ? Comitetul Politic a invalidat o decizie a Comisiei de integritate . Ambele fiind constituite prin vot universal. Misto. Poate ar fi cazul de un nou vot universal...

+4 (6 voturi)
Camelian Propinatiu
17.10.2020, 20:48:46

Intoleranţa la critică spulberă meritocraţia şi generează mediocritate stabilă, adică stagnare. Renunţând la voturile Diasporei, USR se cataloghează singur printre partidele mici: partidul lui Barna, partidul lui Ponta, partidul lui Băsescu...

+10 (10 voturi)
LazyBear
17.10.2020, 20:55:21

Barna apare tot mai des în media. Cum că are apucături dictatoriale. Cât o fi real și cât manipulare, e vina lui că nu iese mai des în presă ca să explice ce se întâmplă acolo. Rahatul se șterge, dar mirosul rămâne, domn Barna... Și nu mai e mult până la alegeri. Dacă te știi nevinovat, ieși și spune, altfel tragi iar partidul în jos.

+11 (11 voturi)
Deliu Gabriel
17.10.2020, 21:59:48

Nu mai e credibil de mult. Îl trage la fund ca un topor.

+3 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările