Politică

articolul anterior articolul urmator

USR şi-a modificat Statutul astfel încât preşedintele formaţiunii să fie ales de toţi membrii

1
8 Jun 2019 22:53:25
Autor: News.ro
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Comitetul Politic al Uniunii Salvaţi România a dezbătut si aprobat o serie de modificări la Statutul USR, care vor fi supuse aprobării Congresului. Principala modificare priveste modul de alegere a presedintelui USR, în sensul ca acesta să fie ales de toţi membrii partidului, prin vot egal, direct, secret si liber exprimat.

Amendamentul agreat de Comitetul Politic al USR, reunit sâmbătă la Brăila, a fost propus de presedintele USR, Dan Barna.
 
Dacă modificarea Statutului va fi agreată şi de Congresul USR din 13 iulie, presedintele USR va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat al membrilor USR pentru un mandat de maximum 4 ani. Cu alte cuvinte, un om va însemna un vot "pro" sau "contra". În prezent, presedintele USR este ales printr-un vot ponderat, adică este luată în calcul si performanţa filialei din care votantul face parte, se arată într-un comunicat al USR.
 
"Preşedintele USR trebuie să fie preşedintele tuturor membrilor, şi al celor din filiale cu rezultate bune şi foarte bune, şi al celor din filiale cu rezultate mai puţin bune. Este de preferat votul egal, pentru că, în caz contrar, unii membri s-ar putea simţi descurajaţi. Noul mecanism propus asigură o largă reprezentativitate în partid si întăreşte democraţia internă", a declarat Dan Barna.
 
Alte modificări aprobate de Comitetul Politic al USR vizează validarea candidaţilor locali, drepturile şi obligaţiile membrilor, formarea filialelor rurale şi selectarea delegaţilor la congres.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cel Mare Scarambeu
9.06.2019, 11:03:18

Asa ar trebui sa fie ales si Dragnea,de catre toti puscariasii.Doar este seful lor.

+1 (1 vot)