USRPLUS: Cerem forţelor politice să depunem şi să votăm urgent moţiunea de cenzură. Cîţu trebuie să plece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş, Dan Barna  FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Cioloş, Dan Barna  FOTO Inquam Photos / George Călin

USRPLUS invită celelalte partide politice la depunerea şi votarea de urgenţă a moţiunii de cenzură. Formaţiunea spune că moţiunea de cenzură poate fi evitată dacă coaliţia îşi retrage sprijinul politicv pentru premier sau Florin Cîţu îşi dă demisia de onoare.

„Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorităţi sunt astăzi semnături pe moţiunea de cenzură pe care am anunţat-o aseară după demiterea abuzivă şi lipsită de temei a  ministrului Stelian Ion”, a transmis USR PLUS, conform unui comunicat de presă. 

Ei au transmis că moţiunea de cenzură poate fi evitată dacă premierul îşi dă demisia de onoare sau dacă coaliţia îşi retrage sprijinul politic. 

„Îi invităm alături de noi pe toţi  parlamentarii responsabili şi interesaţi ca această criză politică declanşată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puţin. Cerem celorlalte forţe politice să nu intre în tergiversări şi jocuri politicianiste, să depunem şi să votăm urgent moţiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte. Florin Cîţu trebuie să plece. Este o moţiune necesară şi poate fi evitată doar dacă Florin Cîţu îşi dă demisia de onoare sau coalţia îi retrage sprijinul politic”, a mai transmis USR PLUS. 

Biroul Politic Naţional al PNL a dat un vot pe o rezoluţie în care are loc reconfirmarea susţienrii lui Florin Cîţu în funcţia de premier. 54 de liberali din 54 prezenţi au votat pentru menţinerea lui Cîţu la Palatul Victoria.

Un scandal a izbucnit în Coaliţia dde guvernare, după ce premierul a anunţat că îl revocă pe ministrul USR PLUS Stelian Ion de la conducerea Ministerului Justiţiei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite