Politică

articolul anterior

Utopii despre votul electronic, dar şi un pic de realitate

8
6 Aug 2019 10:36:53
Mihnea Dumitru

8 Comentarii

Nirolf
6.08.2019, 18:30:00

Interesant text . Totusi ... poate datorita capacitatii mele limitate de intelegere sau poate insuficientei abilitati de comunicare a autorului , unele idei nu le-am patruns , nu le-am inteles suficient . Exemplu "... orice stire senzationala este rostogolita pe Facebook si intareste preconceptii nedemne de generatii care ar fi crescut si primit educatie pe vremea lui Ceausescu ..." Oare sintagma : "cand se facea carte" este pusa intre ghilimele pentru a ilustra un mod vetust de gandire , sau o fotografie a inertiei de gandire cand imbratisezi un pseudoadevar rezultat din preconceptii ?

+2 (2 voturi)
Iulian Arion
6.08.2019, 19:38:11

Avem de democratie participativa, adica si de cadrul organizatoric de revocare a celui ales sau numit intro functie de demnitate publica, pentru a preveni omorarea parlamentarilor actuali si fosti, ministri a&f, ofiteri ai securitatii, generali sri, sie, 2si15, pensionarii cu pensii speciale, judecatori si procurori. Sa nu aveam parte de: revolte, crime, incendieri de proprietati, jafuri si distrugeri. Asta e miza!

+2 (2 voturi)
Iulian Arion
6.08.2019, 19:55:02

Mai am 8 ani pana la varsta legala de pensionare, 65 de ani pentru barbati. Etic, natural si corect mi se pare ca pensia sa fie intr-o corelatie stransa cu fondul retinut de la fiecare, de catre guvern, conform legii. In prezent se foloseste punctul de pensie care reprezinta raportul dintre venitul din care s-a retinut contributia datorata si salariul mediu brut din acea luna. Valoarea acestuia se stabileste prin lege. La implinirea varstei de pensionare, 65 de ani in prezent, fiecare ar trebui sa primeasca o pensie individuala ca produs al numarului de puncte acumulate inmultit cu valoarea punctului stabilita pentru acel an, de catre parlament, in legea bugetului aprobata in luna octombrie a anului precedent. Sa zicem ca un individ a avut un salariu mediu timp de 100 de luni. Este evident ca a acumulat 100 de puncte. Implineste 65 de ani. Parlamentul stabileste la 6 lei valoarea punctului. Va avea o pensie lunara de 100x6=600 lei! Altul are 1000 de puncte. Va avea o pensie de 1000x6 = 6000 lei. Este echitabil? DA! Cum este in prezent? Se insumeaza toate punctele si se imparte la 35 de ani. Rezultatul se imparte la 12 luni. Este ca si cum individul ar mai trai 35 de ani a cate 12 luni fiecare! Aste este legea adoptata in 2010, de cea mai organizata si bine structurata organizatie de tip mafiot condusa de Traian Basescu! A inteles cineva de ce trebuie prevenita omorarea piticului? Pentru ca trebuie adus in boxa acuzatilor pentru a fi judecat si condamnat pentru toate nelegiuirile comise, doar cele cu Leana lui Cocos.

0 (2 voturi)
Iulian Arion
6.08.2019, 20:00:09

Democratia participativa a fost practicata in Atena antica. Gratie reformelor lui Solon-unul dintre cei sapte intelepti ai antichitatii -Pericle a introdus democratia participativa in Atena. A fost cea mai prospera epoca a Atenei din Antichitate. Secolul respectiv s-a numit Secolul lui Pericle. Atena a fost asediata de Sparta. Multi atenieni au murit de boli specifice asediului. Printre acestia a fost si Pericle.

+2 (2 voturi)
Iulian Arion
6.08.2019, 20:03:19

Democratia participativa se bazeaza tot pe alegerea reprezentantilor in Parlament. Nu inseamna ca toti devin legiuitori! Daca Dragnea ar fi fost revocat din Parlament, inainte de anul 2000, ar mai fi fost in puscarie? Categoric NU!

+1 (1 vot)