Va adopta Guvernul amnistie şi graţiere până la finalul anului? Viorica Dăncilă oferă un răspuns tranşant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă. Foto: Inquam
Viorica Dăncilă. Foto: Inquam

Premierul Viorica Dăncilă a avut joi o întâlnire cu liderul PSD, la Parlament, pentru a discuta dacă va sesiza CCR pe motivul întârzierii lui Klaus Iohannis de a numi cei doi miniştri remaniaţi. Întrebată însă despre posibilitatea unei ordonanţe pe amnistie şi graţiere, Viorica Dăncilă a avut un răspuns negativ ferm. Aceasta a insistat că pe masa sa nu se află în acest moment niciun astfel de proiect.

Jurnalist: Excludeţi ca până la finalul anului să fie adoptată o ordonanţă de amnistie şi graţiere?

Viorica Dăncilă: Da.

Există un astfel de proiect la Guvern?

In calitate de premier, nu am un act normativ care să prevadă aşa ceva.

Se impune o discuţie în partid pe acest subiect?

Nu ştiu dacă se impune o discuţie. Nu ştiu eu ce se va discuta în CEX. Am văzut declaraţiile colegilor, fiecare e liber să-şi spună opinia.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost întrebat, miercuri, de jurnalişti dacă se lucrează la o Ordonanţă de Urgenţă pentru amnistie şi graţiere. Acesta a răspuns că pe masa sa nu există niciun astfel de proiect şi le-a reproşat jurnalişitlor că este „a mia oară” când îl întreabă despre acest subiect, avertizându-i că riscă „să plictisească lumea”. 

Jurnaliştii i-au amintit liderului PSD că secretarul general adjunct, Codrin Ştefănescu, a declarat că un astfel de proiect de lege va fi până la urmă implementat.

„Codrin e prietenul meu şi nu îmi permit să îl cert în public. Eu spun opinia mea despre asta. I-am cerut public să se găsească o soluţie pentru a se încerca să se repare toate nedreptăţile din România”, a mai completat Dragnea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite