Vadim ripostează în scandalul legat de locul din PE: „Îi rup şira spinării lui Mihăescu, dacă îmi forţează mâna"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Vadim Tudor ameninţă în scandalul legat de locul din PE  FOTO Adevarul
Corneliu Vadim Tudor ameninţă în scandalul legat de locul din PE  FOTO Adevarul

Gigi Becali şi-a dat demisia din Parlamentul European, pentru a-şi putea prelua mandatul de deputat în Parlamentul României. În urma acestei decizii, locul lui Becali din PE a rămas vacant, iar PRM este partidul care trebuie să-şi trimită reprezentant. Partidul a luat însă decizia de a-l trimite pe Dan Zamfir, candidatul de pe locul 7 şi nu pe Eugen Mihăescu, care era următorul pe listă.

Legea prevede că, "în caz de vacantare a mandatelor membrilor din România în Parlamentul European, mandatele sunt atribuite următorilor pe listele de candidaţi, în ordinea în care au fost înscrişi, dacă partidele sau formaţiunile politice pe listele cărora au candidat confirmă, în scris, că aparţin acestora".

Eugen Mihăescu era pe locul patru şi consideră că ar fi trebuit să fie cel desemnat automat. Nu de aceeaşi părere sunt şi liderii PRM, care îl consideră pe Mihăescu exclus din partid.

"Mihăescu a venit intotdeauna la dat gata. A fost patru ani senator al PRM, doi ani a fost si euro-observator. A tăiat frunză la câini, a ars gazul de pomană. După ce am fost eliminaţi din Parlament, el şi-a pus palma în fund şi a dispărut. Din 2009 până în 2012 inclusiv el nu mai apărut la partid. Nu şi-a plătit cotizaţia. Îi rup şira spinării dacă îmi forţează mâna", spune liderul Corneliu Vadim Tudor.

Eugen Mihăescu susţine însă că i se face o nedeptate şi a explicat că el îşi plăteşte în continuare cotizaţia de membru PRM. "Revoltator este că Vadim spune despre mine că m-am autosuspendat pentru că nu mi-am plătit cotizaţia. O minciună cât el de mare: am carnetul semnat şi stampilat până în decembrie 2012. (...) De data aceasta, trebuie să inventeze altceva, sa-şi mişte fundul ăla mare ca să facă o şedinţă prin care să mă excludă", precizează Mihăescu.

Eugen Mihăescu ameninţă că va da în judecată şi Autoritatea Electorală Permanentă, care a validat desemnarea din partea PRM a lui Dan Zamfirescu.

"Şi Autoritatea Electorală Permanentă poate fi dată în judecată, să nu-şi facă iluzii. Vadim nu încalcă legea numai în privinţa mea. El încearcă să elimine de pe lista votată trei supleanţi. În baza cărei decizii a PRM? Toţi s-au autosuspendat în ultimele două săptămâni? Nu e nimic suspect şi ilegal aici?", a spus Mihăescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite