Val de susţinere pentru Sevil Shhaideh în PSD: „A stârnit un val de entuziasm printre primari, şi nu doar printre cei ai PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sevil Shhaideh este propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier FOTO Inquam Photo
Sevil Shhaideh este propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier FOTO Inquam Photo

Chiar dacă numele lui Sevil Shhaideh a fost o surpriză pentru tot partidul, propunerea făcută de Liviu Dragnea preşedintelui Klaus Iohannis se bucură de largă susţinere în rândul  social-democraţilor.

Sevil Shhaideh, propunerea PSD - ALDE pentru funcţia de premier, a devenit membră de partid, în urmă cu un an, când Liviu Dragnea a devenit preşedintele PSD. Cu toate că nu este veche în partid, cei mai mulţi social-democraţi, mai ales primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene, o cunosc pentru că au interacţionat cu ea din postura de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale. 

Social-democraţii au aflat numele său de la televizor, odată cu restul populaţiei. Liviu Dragnea le-a cerut mandat în alb pentru propunerea de premier pe care a făcut-o preşedintelui Klaus Iohannis. Cu toate că nu au ştiut, toţi social-democraţii au transmis mesaje de susţinere a lui Shhaideh, având în vedere autoritatea de care se bucură Liviu Dragnea în interiorul partidului. 

„Am o părere foarte bună despre Sevil, am lucrat cu ea foarte bine şi cât a fost secretar de stat, după cum ştiţi am propus-o ca ministru. A fost un ministru foarte bun şi îi urez succes. Chiar cred că este o femeie foarte echilibrată şi, repet, cât am lucrat cu ea am lucrat foarte bine şi o respect foarte mult. Mi se pare o propunere foarte bună“', a dat tonul chiar fostul premier Victor Ponta.

„O doamnă cu care nu se putea sta la cafea“

Toţi liderii judeţeni ai partidului au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Sevil Shhaideh. „Am avut încredere întotdeauna în capacitatea Partidului Social Democrat de a-şi propune cei mai buni oameni din acest punct de vedere. Propunerea mi se pare foarte bună în acest moment, mai ales ţinând cont de capacitatea ei şi de experienţa în administraţie a doamnei Sevil Shhaideh“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, la RFI. 

Preşedintele PSD Iaşi Mihai Chirica a lăudat faptul că premeirul propus este o femeie. „De regulă, o femeie se apleacă cu seriozitate atunci când este pusă să facă o treabă importantă, eu personal totdeauna am avut succes în proiectele în care am colaborat cu doamne. Sunt sigur că va reuşi să stăpănească o structură guvernamentală indiferent de faptul că este femeie. Eu o cunosc pe dumneaei din timpul mandatului de secretar de stat pe care l-a avut la Ministerul Dezvoltării. Era o doamnă cu care nu se putea sta neapărat la cafea, cu dumneaei se discutau lucruri concrete, poate chiar mai concrete decât discutai cu un bărbat şi e un lucru benefic. Pe de altă parte, nu pare a fi femeia condusă, ci va fi femeia care va conduce, desigur într-o manieră de consultare permanentă cu oamenii care au desemnat-o“, a spus Chirica. 

Senatorul Paul Stănescu, preşedinte al organizaţiei judeţene Olt, a spus că o cunoaşte pe Sevil Shhaideh de când era în conducerea Uniunii Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), unde a lucrat cu Liviu Dragnea. „Cred că este o propunere bună, cred că este o propunere de nerefuzat pentru preşedintele Iohannis. Doamna Shhaideh este membru de partid, aşa cum a spus şi preşedintele Dragnea că va fi, cu carnet de partid, şi e un om excepţional. Eu o ştiu, de exemplu, de când eram la Uniunea Consiliilor Judeţene. Este un om aplicat, un om căruia îi place să muncească, deci o propunere foarte bună”, a declarat, pentru Mediafax, Paul Stănescu.

„A stârnit un val de entuziasm printre primari“

Şi din partea femeilor din PSD, propunerea a fost întâmpinată cu mesaje pozitive. „Sunt deopotrivă mândră şi încântată că vom avea un premier cu o educaţie solidă, cu experienţă în relaţia cu societatea civilă, care se pricepe foarte bine la administraţia publică locală, care este din PSD şi, nu în ultimul rând, care este femeie! O propunere pe care preşedintele nu are nici un motiv s-o refuze. Dincolo de calităţile care o recomandă pe Sevil Shhaideh pentru înalta demnitate de prim-ministru al Guvernului României merită reţinut faptul că această nominalizare a stârnit un val de entuziasm printre primarii din România, şi nu doar printre cei ai PSD“, a spus primaurl General al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD. 

Şi fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a vorbit tot de capacitatea de muncă a lui Shhaideh. „O cunosc bine pe Sevil Shhaideh, este un om cu care am lucrat foarte eficient în Guvern, un om responsabil, serios, capabil să facă faţă sarcinilor dificile pe care le implică conducerea Executivului. Dincolo de calităţile incontestabile de profesionist ale lui Sevil Shhaideh, sunt fericită şi pentru faptul că PSD este partidul care propune, în premieră pentru România, o femeie pentru conducerea Guvernului, a spus Plumb. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite