Politică

articolul anterior articolul urmator

Vâlcov: Miercuri vom avea raportul final pe proiectul de lege Roşia Montană

9
5 Nov 2013 18:23:31
Autor: Iulia Marin
Darius Vâlcov, preşedintele Comisiei Roşia Montană
Darius Vâlcov, preşedintele Comisiei Roşia Montană

Preşedintele Comisiei privind proiectul legislative Roşia Montană, Darius Vâlcov, a declarat că raportul final al forului va fi votat miercuri, după o întârziere de trei săptămâni.

„Prima parte a raportului a fost finalizată. Mâine (miercuri, n.r.) ne vom întruni din nou la ora 13.00 şi vom da votul pe această parte. Partea a doua, cele patru grupuri au adus punctele de vedere şi mâine se va da un vot pe fiecare punct de vedere. Mâine seară încercăm să luăm în dezbatere şi amendamentele şi să nu închidem şedinţa până nu dăm un vot pe raport”, a anunţat Vâlcov, la finalul şedinţei comisiei. Potrivit social-democratului, prima parte a raportului este o sinteză a audierilor efectuate de comisie. “Este cea mai importantă parte”, a subliniat el.

În ce priveşte punctele de vedere exprimate de membrii comisiei, Vâlcov a subliniat că există diferenţe majore.
“Sunt foarte mari diferenţele, aici e o problemă, sunt total opuse, iar concluziile comisiei trebuie să fie unitare, să le armonizăm”, a mai spus el.

Întrebat care sunt elementele pe care comisia le va lua în calcul în elaborarea concluziilor, Vâlcov a declarat că, deşi proiectul legislativ modificat nu mai face referire directă la situaţia de la Roşia Montană, comisia va lua în discuţie şi detaliile privind acest proiect.

“Sunt foarte multe întrebări apărute în spaţiul public şi credem că trebuie să luăm punctul de vedere şi pe proiectul minier, pe informaţiile şi documentele pe care le-am avut la dispoziţie, astfel încât să avem cât mai multe răspunsuri”, a încheiat Darius Vâlcov.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

roman cetateanul
5.11.2013, 21:14:53

la cit de prosti suntem astia isi fac de cap . fac ce vor .

+2 (2 voturi)
Calin Neagu
6.11.2013, 12:07:47

ar fi bine sa faca ce trebuie, adica sa porneasca proiectul minier. Toate argumentele arata catre acest lucru, e vorba de un proiect profitabil pentru tara, dorit de oamenii din zona si facut conform celor mai stricte norme de mediu

-2 (2 voturi)
flesh -
6.11.2013, 16:38:24

Oamenii din Roşia Montană nu doresc exploatarea. De aceea s-au reunit în asociaţia Alburnus Maior, care luptă de 14 ani împotriva RMGC. Acestei asociaţii i s-au alăturat, în cadrul campaniei “Salvaţi Roşia Montană!”, alte asociaţii, fundaţii şi organizaţii non-profit, unele dintre ele datorită punctului de vedere ecologic, altele dintre ele datorită punctului de vedere al patrimoniului cultural. Există un dialog la nivel juridic între aceste organizaţii şi instituţiile statului. Sau mai degrabă un monolog. Organizaţiile au întocmit documentaţii în care argumentează de ce exploatarea RMGC este nocivă, le-au trimis instituţiilor statului, dar instituţiile statului le ignoră. Acesta este dialogul dintre conducerea statului şi Alburnus Maior şi organizaţiile care îi sprijină: argumentele împotriva exploatării sunt IGNORATE. Politicienii se fac că nu înţeleg, fac pe proştii şi insistă să dea acest tun criminal. Iar instituţiile statului îi sprijină. Ca şi majoritatea covârşitoare a celor din presă. Cu toţii sunt trădători. TRĂDÁ, trădez, vb. I. 1. Tranz. A înșela în mod voit și perfid încrederea cuiva, săvârșind acte care îi sunt potrivnice, pactizând cu dușmanul etc. ♦ A fi neloial față de cineva sau de ceva. ♦ A se abate de la o linie de conduită, a dovedi inconsecvență față de o acțiune, de o idee etc.

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
5.11.2013, 21:23:28

Comentariu considerat abuziv.

Calin Neagu
6.11.2013, 12:08:18

in sfarsit se va lua o decizie in ce priveste proiectul asta, oamenii din Rosia Montana cer acest lucru de ani de zile, ei cer pornirea proiectului minier.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările