Valer Dorneanu, validat de Cameră pentru CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valer Dorneanu o va înlocui la CCR pe Aspazia Cojocaru
Valer Dorneanu o va înlocui la CCR pe Aspazia Cojocaru

Valer Dorneanu a fost validat, astăzi, de Camera Deputaţilor, în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pe locul rămas vacant în urma expirării mandatului Aspaziei Cojocaru.

Pentru numirea lui Dorneanu la CCR au fost exprimate 279 de voturi „pentru“ şi 59 „împotrivă“. Candidatul propus de PDL, Vlad Nicolae Popa, o cumulat 59 de voturi „pentru“ şi 279 de voturi „împotrivă“.

Deputatul PDL Mircea Toader a susţinut, în timpul dezbaterilor, că votul privind numirea lui Dorneanu este „pur politic, nu de competenţă profesională“. El l-a criticat pe Dorneanu pentru perioada în care acesta a ocupat postul de Avocat al Poporului şi nu a dat curs, în vară, solicitărilor PDL legat de ordonanţele de urgenţă emise de guvern.

„Întotdeauna Curtea Constituţională a avut o problemă privind influenţa politică. Marea majoritate a celor care au intrat în Curtea Constituţională au fost oameni politici. Poate pe viitor vom gândi ca să fie oameni care nu provin din partide“, a spus Toader.

Reprezentanţii PSD şi ai PNL au pledat pentru numirea lui Dorneanu la Curtea Constituţională. „Prea ne-am uitat la Curtea Constituţională şi am luat lumină de la oameni de la Curtea Constituţională care au judecat politic“, a spus social-democratul Florin  Iordache.

După anunţarea rezultatului votului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a spus: „S-a făcut dreptate“, el închizând apoi şedinţa de plen.

În luna iunie expiră mandatele a trei dintre actualii judecători ai Curţii Constituţionale: al Aspaziei Cojocaru, numită în CCR la propunerea Camera Deputaţilor, al lui Ion Predescu, numit la propunerea Senatului şi al lui Acsinte Gaspar, numit la propunerea Preşedinţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite