Vanghelie:  S-a primit adresă de la Bruxelles să se înceapă urmărirea penală. Ştiţi ce e pe hârtia aia? Două firme: Teldrum şi Asesoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie Foto: David Muntean
Marian Vanghelie Foto: David Muntean

Marian Vanghelie, proaspăt exclus din PSD, continuă răfuiala cu Liviu Dragnea şi cu Sebastian Ghiţă, pe care îi acuză că au acaparat toate lucrările pe bani publici.

După ce Liviu Dragnea a spus că, în 2009, a plecat din fruntea Ministerului de Interne după numai 12 zile pentru că Marian Vanghelie şi Mircea Geoană au încercat să-i impună un om pentru şefia serviciului secret al ministerului, celebrul „Doi şi un sfert“, Marian Vanghelie vine cu o altă variantă. „Motivul real e că a primit un plic pe sub uşă“, a spus Vanghelie, aseară, al B1 TV.

„Din păcate pentru el, a primit nişte documete pe sub uşă. Ştiţi ce era în acel plic? Toată radiografia Teldrumului. Cu paranteze şi cu toţi colegii pe care îi are de clasă şi care sunt acţionari, cu lucrările şi cu problema care nu este închisă la Uniunea Europeană, cu fondurile europene. Din câte ştiu s-a trimis înapoi la Guvernul României să înceapă urmărirea penală. Ştiţi ce e pe hârtia aia? Două firme: Teldrum şi Asesoft”, a dezvăluit Vanghelie. Teldrum este o firmă de construcţii controlată prin interpuşi de Liviu Dragnea, iar Asesoft se ocupă de domeniul IT şi este dirijată de Sebastian Ghiţă, prietenul premierului Ponta.

„Să-l întrebaţi mâine pe domnul Teodorovici dacă a primit o adresă de la Bruxelles să se înceapă urmărirea penală pe fondurile europene şi de ce îl mai ţin acolo”, a adăugat Marian Vanghelie.

Primarul Sectorului 5 spune că plic.ul primit de Dragnea mai avea un subiect. „Domnul Dragnea a avut un dosar cu facultatea pe care a făcut-o de la Teleorman. Că erau fictive documentele”, a adăugat Vanghelie.
Întrebat cum a ajuns să aibă aceste informaţii, Marian Vanghelie l-a invocat din nou, ca şi în urmă cu cinci ani, pe Moş Crăciun. „V-am spus că Moş Crăciun care e prietenul meu, transmite la politicieni şi le aduce daruri. Am vrut să fac o glumă”, a spus, zâmbind, edilul.

Vanghelie l-a acuzat pe Dragnea că, din postura de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, ar fi finanţat doar proiecte locale la care putea ajunge Teldrum. „Eu ştiu aşa: că domnul Liviu Dragnea pe unde dă bani, trimite Teldrum. Depui proiect şi dânsul se uită şi stabileşte unde-i este dânsului mai favorabil şi poate trimite Teldrum. Până în 2012 a lucrat numai la Teleorman şi din 2012 a început să lucreze pe toată ţara. Asta este modalitatea de a da bani a domnului Dragnea”, sa susţinut Vanghelie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite