Vanghelie „care este“ a fost exclus din partidul care nu este

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Geoană a lăsat de înţeles că Marian Vanghelie nu va face parte din Partidul Socialist Român (PSRO), noul partid politic care încă nu a fost înregistrat la tribunal. Aşadar, din cauza problemelor cu Justiţia, „primarul care este“, Marian Vanghelie,  a fost lăsat din braţe, cel puţin ca imagine, de prietenul său Mircea Geoană.

”Cei pe care ne vedeţi suntem în conducerea partidului.PSRO a început în această structură, toată lumea care a avut sau care o să aibă, evident, o contribuţie nu putem să o negăm, dar din punct de vedere juridic şi politic aceasta este echipa noastră de conducere. Am anunţat care sunt criteriile de integritate ale partidului, iar acolo vedeţi cine poate şi cine nu poate să facă parte din partid”, a declarat Mircea Geoană.

Chiar dacă a evitat să pronunţe numele lui Marian Vanghelie, statutul partidului condus de Mircea Geoană  îl exclude practic pe primarul Sectorului 5, aflat acum în beciul Poliţiei Capitalei. 

Unul dintre principiile fondatoare ale PSRO este „probitatea“.  „Integritatea trebuie să devină regula şi nu excepţia unui nou mod de a face politică. Moralitatea actorilor politici şi transparenţa procedurilor de guvernanţă reprezintă singura cale de a lupta împotriva cauzelor şi nu doar a efectelor corupţiei. Instaurarea unei noi reguli de responsabilitate în politică este absolut necesară: când începe urmărirea penală, demnitarul trebuie să plece din funcţie, nu să stea cocoţat pe scaun şi să spună că el este protejat de prezumpţia de nevinovăţie. Cine vrea să facă meseria de politician trebuie să înţeleagă că nu trebuie să aştepte ultima decizie a instanţei, trebuie să facă un pas spate până la verdictul justiţiei, după care, dacă este nevinovat, se poate întoarce în politică“, se arată în statutul partidului, un mesaj ce se potriveşte perfect cu situaţia în care se află Marian Vanghelie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite