Politică

articolul anterior articolul urmator

Varujan Vosganian, atac la PNL: Titlul moţiunii de cenzură ne aduce aminte de recuzita nazistă şi rasială

22
19 Nov 2017 09:24:54
Autor: Sebastian Zachmann
Varujan Vosganian
Varujan Vosganian

Vicepresedintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat  că titlul moţiunii de cenzură depusă de PNL - „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”-  i se pare ridicol şi că asocierea dintre categorii sociale, reprezentări politice şi ciumă “nu face decât să ne aducă aminte de acea recuzită de natură nazistă şi rasială".

“Eu am lecturat cuprinsul acestei moţiuni de cenzură. Titlul mi se pare ridicol, şi nu doar ridicol. Vine dintr-o recuzită nazistă. Eu am rugat de mai multe ori pe colegii noştri din parlament să nu evoce prin sintagmele folosite experienţele cele mai triste ale secolului XX. Trebuie să vă reamintesc faptul că această sintagmă asociere între "ciumă" şi categorii sociale a fost creată pentru a netezi calea legilor rasiale de la Nurenberg, atunci când minoritatea evreiască a fost asemuită cu nişte animale care produc ciumă, şi după aceea a fost categorisite drept ciumă. A fost o ruşine a secolului XX. Asocierea aceasta dintre categorii sociale, dintre reprezentări politice şi o molimă de acest fel nu face decât să ne aducă aminte de acea recuzită de natură nazistă şi rasială. De aceea îmi pare rău că opoziţia găseşte o astfel de modalitate de a cataloga majoritatea parlamentară care în fond este opţiunea majorităţii celor care au votat. Şi dacă majoritatea românilor este purtătoare de molimă, atunci mi se pare că opoziţia nu a găsit calea cea mai potrivită de a se exprima”, a declarat deputatul ALDE.

Varujan Vosganian a continuat explicând că singtama folosită în titlul moţiunii de cenzură descalifică iniţiativa opoziţiei şi că este clar că va fi respinsă în Parlament.

“Este cel mai serios lucru pentru ca moţiunea de cenzură trebuie respinsă, ca să fie clar un avertisment pentru cei care doresc să reînvie agresiuni, sintagme şi viziunile cele mai amare, cele mai ruşinoase ale secolului XX pentru a arăta în secolul XXI că nu am învăţat nimic din experienţele trecutului. Nu mai vorbim de text, care este inconsistent. Este o moţiune de cenzură cu un deznodământ anunţat. Ea va fi respinsă în parlament”, a explicat Vosganian.

PNL a depus, vineri, moţiunea de cenzură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, demers iniţiat după ce guvernul Tudose a adoptat ordonanţa de modificare a Codului Fiscal. Liberalii au strâns 148 de semnături.

„Această moţiune de cenzură vine în sprijinul celor loviţi şi minţiţi de guvernarea Dragnea – Tudose. Niciodată după anul 1989 o guvernare nu a ridicat împotriva ei atâtea categorii de români, functionari publici, angajaţi la stat, angajaţi în sectorul privat, pensionari, oameni de afaceri, ONG-uri, societate civilă. A fost un balon de săpun care s-a spart şi victimele au fost toţi cetăţenii Românie. Un program de guvernare care promitea majorări salariale adus din nefericire scăderi de salarii şi în cel mai fericit caz mici majorări”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, după depunerea moţiunii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

Gheorghe Joe Negut
19.11.2017, 09:50:42

Cred că Varujan Vosganian trece printr-o fază regresivă de tâmpire accentuată.

+8 (8 voturi)
Jean Maurer
19.11.2017, 10:16:27

De atat sunt in stare parlamentarii nostri. Unii sa dea titluri cretine, iar altii sa faca comentarii cretine !

+2 (4 voturi)
Cel Mare Scarambeu
19.11.2017, 11:11:38

Vosganiene,cred ca te-ai identificat si tu cu ciuma asa.Ciuma rosie .

+4 (4 voturi)
Guvide Balalau
19.11.2017, 11:16:01

Vosganian ne aduce aminte de sarlatanul armean, care masluia cantarul la mirodenii aduse din Stambul si spiona pe ascuns pentru rusi.

+5 (5 voturi)
John alxzq
19.11.2017, 11:16:19

stacheta lui a rămas la nivelul când se milogea de colegii din parlament să îl scape de pușcărie!

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările