Vasile Blaga: „Nu susţin o fuziune sau alianţă cu PNL pentru prezidenţiale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga a declarat că PDL va avea propriul candidat la prezidenţiale FOTO Mediafax
Vasile Blaga a declarat că PDL va avea propriul candidat la prezidenţiale FOTO Mediafax

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a declarat că nu este în favoarea unei alianţe cu Partidul Naţional Liberal în vederea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale şi a precizat că formaţiunea sa  va avea propriul candidat.

„Nu doresc spargerea USL, să rămână aşa. Împreună au reuşit să transforme nemulţumirile poporului român în voturi, împreună să plătească. Nu fac parte dintre cei care cred că mâine dimineaţă se va sparge USL şi va fi extraordinar de bine şi că PDL-ul va câştiga puncte stând cu burta la soare. Va trebui în fiecare zi să arătăm derapajele de la tot ceea ce înseamnă democraţie ale acestui Guvern“, a declarat preşedintele PDL în cursul unei emisiuni difuzate de Realitatea TV.

„În acest moment, după câte ştiu, PNL-ul are un candidat la preşedinţie. Va avea şi PDL-ul“, a subliniat Blaga.

Întrebat cum vede relaţia PSD cu PNL, acesta a răspuns că „declaraţiile sunt frumoase“, însă el ia în considerare măsurile luate de prim-ministrul Victor Ponta.

„De la Interne a luat prefecţii şi serviciul de informaţii, în rest le-a lăsat problemele. De la Transporturi a zis: e în regulă, tu rămâi cu calea ferată şi cu găurile şi cu Tarom-ul, că oricum produce pierderi, iar autostrăzile la noi şi putem lua ministerele bucăţică cu bucăţică. Domnul Ponta cred că le plăteşte de fapt o poliţă liberalilor pentru că nu au fost de acord cu intrarea la guvernare a UDMR“, a declarat Blaga.

Cu toate acestea, el susţine că este de acord cu faptul că premierul „ţine aproape bugetul“.

„Orice premier care nu are lângă el bugetul trebuie să se roage, până la urmă, de partenerul de coaliţie pentru a-şi gestiona resursele“, a mai spus Vasile Blaga.

În altă ordine de idei, întrebat dacă Traian Băsescu s-a implicat în conducerea Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga a răspuns că acesta „nu s-a implicat deloc în conducerea partidului“.

„Nu pot să spun că  nu s-a implicat în alegerile din 2010, dar nu s-a implicat în Guvernul Boc. Am fost membru al acestui Guvern şi pot să spun că nu“, a încheiat preşedintele PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite