Vasile Blaga, la Timişoara: „Mă bucur că domnul preşedinte Traian Băsescu a zis că ţine la mine. Şi eu ţin la domnia sa!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga s-a întâlnit cu membri PDL Timiş la Centrul Regional de Afaceri
Vasile Blaga s-a întâlnit cu membri PDL Timiş la Centrul Regional de Afaceri

După Monica Macovei şi Elena Udrea, a venit rândul lui Vasile Blaga, actualul preşedinte PDL, să vină la Timişoara, pentru a-şi prezenta moţiunea.

Lupta pentru preşedinţia PDL-ului se dă între Monica Macovei, Elena Udrea şi Vasile Blaga, acesta fiind liderul democrat-liberalilor. Alegerile vot avea loc la Bucureşti, pe 23 martie. După Macovei şi Udrea, a venit rândul lui Vasile Blaga să îşi prezinte platforma pentru noul mandat.

“Nu mai suntem la putere, avem timp să reconstruim acest partid. Trebuie să reconstruim de la firul ierbii. Am fost un preşedinte care adună, nu dezbină. Să-i ţină Dumnezeu uniţi pe liberali şi social-democraţi să răspundă pentru toate promisiunile pe care le-au făcut românilor, care i-au votat cu 70%. Un partid democrat liberal se bazează pe profesionalismul militanţilor, pe organizaţii locale şi judeţene foarte puternice”, a declarat Vasile Blaga.

Sub egida „România dreaptă. PDL – politica dincolo de lozinci”, Vasile Blaga se bazează pe voturile timişenilor, el fiind şi senator de Sânnicolaul Mare (judeţul Timiş), ales în decembrie 2012.

„Noi ne propunem câştigarea viitoarelor alegeri locale din 2016. Astfel încât să intrăm mereu pe uşa din faţă nu din dos. Propunem un PDL al soluţiilor. Cât timp am fost la guvernare a apărut în permanenţă că suntem o echipă foarte bună, care acoperă cu succes gărurie lăsate de Tăriceanu. Am reuşit să implementăm puţin din marile noastre proiecte în România. Puţin pentru 4 ani de guvernare”, a mai spus Vasile Blaga.

Blaga a fost însoţi de Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Radu F. Alexandru şi Traian Ungureanu.

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, a afirmat că relansarea PDL vine din reconstrucţie şi reaşezare pe valori.

“Cei 5.000 de delegaţi de la Convenţia Naţională vor alege cel mai legitim preşedinte în 23 martie. PDL trebuie să fie un partid de mesaj, nu un partid de briz-brizuri. Muncă, consecvenţă, rigurozitate – acestea sunt calităţile lui Vasile Blaga”, a Raluca Turcan.

„Poate între timp Preda s-a făcut băiat bun“

"Am văzut poziţiile domnului preşedinte Traian Băsescu, mă bucură că a zis că ţine la mine şi eu ţin la domnia sa, pe de altă parte, soarta partidului va fi stabilită de cei 5.000 de delegaţi la Convenţie. Mă voi supune votului lor (…) Lumea va vedea şi va avea toate datele să judece în cunoştinţă de cauză. Nu sunt proprietarul partidului, ci sunt în conducerea lui în acest moment", a  mai declarat Blaga.

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu va fi invitat la Convenţia Naţională a PDL, Vasile Blaga a răspuns că nu lansează personal invitaţiile şi că cei care organizează acest eveniment al partidului vor decide.

"Dacă va fi invitat (Traian Băsescu - n.r.) şi doreşte să vină bine, dacă nu, nu. Am văzut că l-a reevaluat şi pe Cristian Preda. Poate între timp Preda s-a făcut băiat bun", a afirmat Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu declara, marţi, că ar fi vrut ca la şefia PDL să candideze şi Cristian Preda şi că Vasile Blaga nu mai are potenţial de creştere.

"Eu ţin la Blaga foarte mult, dar îi spun «Stop, pentru că îngropi PDL, şi nu aş vrea să îl îngropi». Vasile nu mai are potenţial de creştere. Probabil potenţialul lui s-a suprapus cu al meu, suntem şi în aceeaşi generaţie", a spus şeful statului, la Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite