Politică

articolul anterior articolul urmator

Vasile Blaga: „Unii dintre actualii europarlamentari PDL ar putea să nu se mai regăsească pe listele pentru Parlamentul European”

0
17 Jan 2013 23:18:20
Autor: Adelina Turcu

Preşedintele PDL Vasile Blaga este de părere că unii dintre actualii europarlamentari ai partidului ar putea să nu mai existe pe lista de candidaţi pentru Parlamentul European.

Blaga a transmis că unii dintre actualii europarlamentari ai partidului ar putea să nu se mai afle pe lista viitorilor candidaţi democrat-liberali pentru Parlamentul European urmând să fie analizată activitatea fiecăruia, dar şi a celorlalţi care doresc să candideze.

Potrivit „Mediafax” Vasile Blaga a declarat joi seară într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că organizaţiile judeţene au la dispoziţie două săptămâni pentru a face propuneri de candidaţi, către conducerea centrală a partidului, iar acestea vor fi prezentate Biroului Permanent Naţional.

„Organizaţiile judeţene au termen două săptămâni pentru a-i transmite domnului secretar general Flutur propunerile, urmând ca noi să le prezentăm în Biroul Permanent Naţional. Evident, vom ţine cont de activitatea pe care au avut-o europarlamentarii noştri şi alţii care doresc să candideze atât la Bruxelles, cât şi în ţară. Până la urmă alegerile, inclusiv pentru europarlamentare, se ţin în România, aici se obţin voturi pentru a merge la Bruxelles.

De exemplu, în această campanie avem europarlamentari care au muncit extraordinar, în campania la nivel central, domnul Ungureanu, domnul Stolojan, doamna Elena Băsescu nu s-a mişcat două luni din Republica Moldova, deci oameni care au muncit foarte mult, pe alţii nu i-am văzut, pe mulţi nu i-am văzut, este adevărat", a afirmat Vasile Blaga.

„Este posibil ca la votul secret pe care îl vom avea pentru stabilirea listelor, că aşa procedăm noi în PDL, unii dintre cei care astăzi sunt europarlamentari să nu se regăsească. Toate criteriile sunt stabilite de către partid. Dar nu am o ţintă vizavi de unul sau de altul. Dar sigur că este mai uşor să îţi anunţi candidatura pe o listă pentru 20.000 de euro pe lună, mi se pare mai interesant decât să te baţi într-un colegiu din Constanţa pentru o mie, mi se pare că e mai greu pe o listă decât uninominal", a explicat liderul PDL.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările