Vasile Blaga: Fiecare zi care trece cu România şi Bulgaria în afara Schengen contrazice valorile fundamentale ale UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PNL Vasile Blaga a subliniat luni într-o declaraţie că lovul României şi al Bulgariei este în Schengen. Acesta a subliniat că ambsenţa celor două ţări din Spaţiul Schengen contrazice valorile fundamentale ale Uniunii Europene.

Într-o declaraţie pentru caleaeuroepana.ro Vasile Blaga a precizat că efortul Consiliului privitor la integrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen trebuie să fie intensificat.

„Parlamentul face, prin această nouă menţiune, un nou demers adresat Consiliului Uniunii pentru a adopta măsurile necesare înlăturării unei nedreptăţi istorice”, a afirmat europarlamentarul.

Blaga a adăugat apoi că absenţa României şi Bulgariei din Spaţiul Schengen contrazice valorile fundamentale ale UE.

„Locul României şi Bulgariei este în Europa, deci în Schengen. Suntem europeni, egali în drepturi, solidari, iar fiecare zi care trece cu România şi Bulgaria în afara spaţiului Schengen contrazice aceste valori fundamentale pe baza cărora s-a clădit Uniunea Europeană”, a mai relatat acesta.

Săptămâna trecută, Parlamentul European a votat o rezoluţie prin care solicită statelor membre şi Consiliului Uniunii Europene să ia măsurile necesare pentru a admite Bulgaria, România şi Croaţia în spaţiul Schengen.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite