Politică

articolul anterior articolul urmator

Vasile Blaga: Fiecare zi care trece cu România şi Bulgaria în afara Schengen contrazice valorile fundamentale ale UE

4
29 Jun 2020 18:14:28
Autor: Iulian Bîrzoi
Vasile Blaga FOTO eduard enea
Vasile Blaga FOTO eduard enea

Europarlamentarul PNL Vasile Blaga a subliniat luni într-o declaraţie că lovul României şi al Bulgariei este în Schengen. Acesta a subliniat că ambsenţa celor două ţări din Spaţiul Schengen contrazice valorile fundamentale ale Uniunii Europene.

Într-o declaraţie pentru caleaeuroepana.ro Vasile Blaga a precizat că efortul Consiliului privitor la integrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen trebuie să fie intensificat.

„Parlamentul face, prin această nouă menţiune, un nou demers adresat Consiliului Uniunii pentru a adopta măsurile necesare înlăturării unei nedreptăţi istorice”, a afirmat europarlamentarul.

Blaga a adăugat apoi că absenţa României şi Bulgariei din Spaţiul Schengen contrazice valorile fundamentale ale UE.

„Locul României şi Bulgariei este în Europa, deci în Schengen. Suntem europeni, egali în drepturi, solidari, iar fiecare zi care trece cu România şi Bulgaria în afara spaţiului Schengen contrazice aceste valori fundamentale pe baza cărora s-a clădit Uniunea Europeană”, a mai relatat acesta.

Săptămâna trecută, Parlamentul European a votat o rezoluţie prin care solicită statelor membre şi Consiliului Uniunii Europene să ia măsurile necesare pentru a admite Bulgaria, România şi Croaţia în spaţiul Schengen.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

leonard crassas
29.06.2020, 18:23:44

D-le Blaga ne lasi ?

-2 (2 voturi)
= aceeaşi mizerie
29.06.2020, 18:38:02

Auzi la caricatura asta de aşa-zis politician (în fapt, escroc de joasă speţă), ce aberaţii debitează... Nu, nene... Vrei în "casa" lor?... Atunci respectă toate "obiceiurile" lor: nu rîgîi la masă, nu-ţi faci nevoile în tufişurile din curtea lor, şi nici nu le rupi florile din grădină, încercînd apoi să le vinzi, tot lor...

pandia theodor
29.06.2020, 19:49:26

Umflatule ,cum mai stai cu furatul vezi cä probabil la äia din spatiul sengen se furä dar mai putin.De ce n-ai venit aici sä vorbesti desre necesitatea adaptärii romäniei la legislatia europeanä s-au despre siguranta oamenilor din romania sau spre exemplu despre faptul cä ROMANIA nici nu mai indeplineste acum conditiile de aderare la UE.

Bun Om
30.06.2020, 00:53:58

Da-l in cuc pe Schengen. Avem probleme mai mari

Modifică Setările