Politică

articolul anterior articolul urmator

Vasile Dîncu, întâlnire cu ministrul francez al Apărării: Sunt convins că vom găsi o soluţie rapidă pentru proiectul achiziţiei de corvete

0
27 Jan 2022 11:01:00
Autor: Maria Dinu

Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naţionale, a afirmat, într-o declaraţie susţinută alături de ministrul francez al Apărării, Florence Parly, că este convins că va fi găsită „o soluţie rapidă” privind proiectul achiziţiei de corvete.

„Am discutat în această întâlnire a noastră şi despre şi despre proiectele noastre de înzestrare. Sunt convins că vom reuşi să depăşim un proiect pe care acum îl avem la final şi mai avem doar câteva clauze. Sunt convins că vom găsi o soluţie rapidă pentru ca acest proiect al achiziţiei de corvete să poată merge mai departe. Credem că dialogul va fi şi aici întărit între părţile contractante, va fi şi aici important pentru a găsi o soluţie rapidă, având în vedere şi contextul urgenţei geostrategice, a urgenţei de înzestrare, cât şi a nevoii de a continua parteneriatul nostru la un nivel cât mai înalt intensificat”, a spus Vasile Dîncu în declaraţia de presă comună, susţinută alături de Florence Parly. 

„Sunt convins că putem începe o nouă etapă a parteneriatului franco-român, o etapă consolidată”, a mai afirmat ministrul, mulţumind pentru anunţul privind implicarea Franţei, după ce săptămâna trecută, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a precizat că ţara sa este pregătită să contribuie cu trupe NATO pe teritoriul României.

Ulteriror, Florence Parly a afirmat că „Franţa şi industria sa sunt în întregime angajate pentru a ajuta forţele armate române să depăşească o nouă etapă în procesul de modernizare, în special în problema corvetelor”.

Proiectul de construire a corvetelor Gowind 2500, câştigat de grupul francez Naval Group în 2019, a fost blocat ca urmare a unor litigii în instanţe. După finalizarea acestor procese, compania franceză nu ar mai fi fost dispusă să semneze contractul, din cauza condiţiilor contractuale şi a disensiunilor din asocierea Naval Group cu şantierul Naval Constanţa privind realizarea investiţiilor pentru demararea construcţiei de nave, potrivit surselor Hotnews.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările