Politică

articolul anterior articolul urmator

Vasile Dîncu: Nu cred că va fi o prezenţă foarte mare la vot duminică

11
25 Sep 2020 13:05:37
Autor: News.ro
Vasile Dîncu
Vasile Dîncu

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, sociologul Vasile Dîncu, crede că nu va fi o prezenţă foarte mare la vot pe 27 septembrie şi că, în general, în marile oraşele prezenţa la alegerile locale nu a fost una mavisă aşa cum se întâmplă cu alte tipuri de alegeri.

“Nu cred că va fi o prezenţă foarte mare la vot duminică. În ultima vreme, în oraşele mari mai ales la alegerile locale nu au fost prezenţe masive, cum se întâmplă la alte tipuri de alegeri. Problema este că a existat şi o campanie, parcă continuă o campanie de a îi demotiva pe oameni să meargă la vot. Există în viziunea unor mari strategi electorali ideea că dacă vom continua să arătăm pericolul şi ceea ce se întâmplă în cifre tot mai mari, creşteri ale epidemiei, unii electori nu se vor duce la vot. Cei care să zicem sunt mai în vârstă nu se vor duce la vot şi asta va dezavantaja PSD. Astea sunt iluzii şi sunt lucruri care cu siguranţă nu au nicio bază, sunt mai degrabă dorinţe ale unora”, a afirmat, vineri, Vasile Dîncu, într-i conferinţă de presă în judeţul Bistriţa-Năsăud.

El a precizat că nu există diferenţe între tineri şi bătrâni în privinţa fricii de a fi prezenţi în spaţiul public în contextul pandemiei, menţionând că tinerii sunt mai motivaţi pentru protecţie decât ceilalţi.

“Studiile pe care le-am făcut în anul din urmă, am făcut vreo 10 valuri de cercetare legate de asta, de reacţia oamenilor la pandemie, arată că nu există o diferenţă între tineri sau bătrâni în ceea ce priveşte frica de a prezent în spaţiul public, ba chiar aş spune că tinerii sunt mult mai motivaţi pentru protecţie, pentru a nu face acţiuni hazardate în spaţiul public decât ceilalţi. Tinerii au altă mentalitate în acest moment. Tinerii iau mult mai în serios decât restul populaţiei riscul legat de pandemie. Nu cred că se va produce un dezechilibru de genul acesta. Important este ca autorităţile, măcar în ziua votului, aici e vorba şi de autorităţile locale, social-democraţii avem mai mulţi aleşi locali decât toate celelalte partide, să transmită un mesaj de siguranţă şi să organizeze foarte bine votul. Pentru că sunt măsuri suplimentare în secţiile de votare şi cu siguranţă se vor face cozi şi va trebui ca oamenii să fie ajutaţi ca să aibă încredere în vot”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

El a mai afirmat că oamenii vor merge la vot din două motive: pentru a susţine un candidat sau un partid şi pentru a protesta faţă de ceea ce se întâmplă acum în România.

“Cred că asta e o cerinţă democratică şi sper că se va întâmpla duminică şi cei care vor merge la vot, se vor duce din două motive sociologic vorbind. În primul rând se vor duce cei motivaţi să voteze un partid, în general aceştia sunt în jur de 35% din electori şi se vor duce cei care vor de exemplu să protesteze împotriva a ceea ce se întâmplă cu România în acest moment, să protesteze împotriva guvernării să zicem şi atunci pot da soluţii, nu vor vota neapărat cu PSD, pot da şi alte soluţii. Cred că al doilea tip de vot va fi un vot de protest aşa se întâmplă de regulă la alegeri, acum suntem e o situaţie şi mai critică, avem pandemia, avem şcoala care este un eşec guvernamental. Sperăm că vor fi cât mai mulţi oameni la vot pentru că asta până la urmă contează în democraţia adevărată. Dacă nu reuşim să respectăm alte reguli în campanie, măcar chestiunea asta sper să o putem facem, să meargă oamenii la vot”, a mai afirmat Vasile Dâncu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

IonIon Codreanu
25.09.2020, 13:23:59

Dâncu a recunoscut pentru prima dată adevărul: PSD este votat de sărăcimea analfabetă, prin urmare țara trebuie păstrată înapoiată ca să aibă votanți! Ei PRIMESC, deci trebuie să fie disciplinați și să voteze PSD, partidul care-i ține în sărăcie. Dacă prezența este mică, PSD are asigurat succesul!

-9 (15 voturi)
muresan anna
25.09.2020, 13:31:00

Sper sa fie invers, sa fie o participare mare, si atunci poate,se va schimba polul de putere.Cred ca a fost o lectie dura, cand prin neparticipare,ne-am procopsit cu persoane mediocre la conducerea tarii!

-1 (3 voturi)
Radu Mircea
25.09.2020, 14:12:33

# Nu crede sau SPERA ca prezenta la vot sa fie scazuta ???

+1 (1 vot)
Hoban Razvan
25.09.2020, 14:13:28

@ IonIon Codreanu Acum Dancu mai trebuie sa recunoasca inca un adevar: pentru ca poate profita de pe urma conexiunilor politico-administrative, el a dorit sa fie membru al PSD pentru a profit si el de saracimea analfabeta!

0 (2 voturi)
mda
25.09.2020, 13:35:38

Dl. Dâncu isi exprima dorintele adanci: sa fie prezenta scazuta la vot, pensionarii si asistatii sa voteze iar tinerii sa stea acasa... Jenant Cu ceva vreme in urma chiar ma gandeam ca omul asta ar putea sa reformeze PSD-ul. Nicio sansa. Sper ca tinerii sa iasa la vot si sa ii ofere o lectie de sociologie domnului Dâncu

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările