Vela susţine pensiile speciale: Un poliţist este poliţist 24 de ore din 24

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, miercuri seară, că susţine păstrarea pensiilor speciale ale poliţiştilor, pentru că aceştia se supun unor riscuri permanente. ”Avem poliţişti care mor la datorie, avem pompieri care au fost în situaţia de a fi răniţi, de a rămâne infirmi sau chiar au decedat. Un poliţist este poliţist 24 de ore din 24”, a spus Vela.

Marcel Vela a vorbit, miercuri seară, la B1 TV, despre pensiile speciale şi a afirmat că susţine menţinerea poliţiştilor în zona aceasta.

”Sunt câteva argumente serioase. Există riscurile la care fiecare poliţist din stradă este supus şi pe timp de pace avem poliţişti care mor la datorie, avem pompieri care au fost în situaţia de a fi răniţi, de a rămâne infirmi sau chiar au decedat. În acelaşi timp, există acest discofort al permanenţei serviciului. Adică, un poliţist este poliţist 24 de ore din 24”, a declarat Marcel Vela.

Acesta a precizat că poliţistul, ”care apără viaţa şi bunurile cetăţeanului, este esenţial în sistemul de oridine publică, de siguranţă naţională”.

În plus, ministrul de Interne a vorbit despre lipsa specialiştilor din sistem.

”În 2016-2017, odată cu deschiderea largă a uşilor pentru pensionarea din sistem, au plecat foarte mulţi specialişti în crimă organizată, în antidrog, în fenomentul infracţional, pentru că era mai avantajos să mergi la pensie şi să nu faci nimic şi să ai o pensie mai mare decât salariul. Atunci s-a creat un gol de câteva generaţii. Cei care au venit din urmă şi au umplut acest gol, evident că n-au avut experienţa specialiştilor”, a mai spus Vela, precizând că ministerul se confruntă cu un deficit de personal.

”Trebuie să recunoaştem că avem o problemă de personal (...) Trebuie să găsim soluţii pentru a mări personalul, fie prin trecerea agenţilor în zona ofiţerilor, cei care îndeplinesc condiţiile, prin a mări durata de pregătire a agenţilor pentru a-i profesionaliza, prin a putea aduce din zona civilă experţi. Trebuie să gândim o strategie pentru a aduce în zona MAI expertiză. Trebuie găsită o formulă legislativă pentru a-i atrage în sistem. Până acum s-au găsit formule, de către predecesorii mei, în care au fost încurajaţi să plece din sistem”, a mai completat Vela.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite