Politică

articolul anterior articolul urmator

Veste bună! Sistemul informatic de prevenire a votului multiplu va fi folosit la alegerile europarlamentare. Ce decizii a mai luat Guvernul

6
15 Feb 2019 17:49:41
Autor: News.ro

Guvernul a aprobat, vineri, o hotărâre prin care a stabilit oficial ziua de 26 mai pentru alegerile europarlamentare şi o alta referitoare la calendarul pentru alegeri, astfel că până în 28 martie trebuie depuse candidaturile. De asemenea, va fi folosit sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, sistem care nu a fost folosit la Referendumul pentru familia tradiţională.

„Guvernul a adoptat cadrul general cu privire la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc duminică, 26 mai. A fost aprobat şi programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor României în Parlamentul European, de exemplu, cu 60 de zile înainte de ziua de referinţă, adică până la data de 28 martie 2019 trebuie depuse şi înregistrate candidaturile”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului la finalul şedinţei.

Autoritatea Electorală Permanentă împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Institutul Naţional de Statistică vor asigura implementarea şi operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, este sistemul folosit şi în anul 2016.

„De asemenea, sunt prevăzute măsuri pentru soluţionarea întâmpinărilor, contestaţiilor, cererilor sau a sesizărilor privind consemnarea rezultatelor votării. Alte prevederi se referă la finanţarea campaniei electorale, formularul listei susţinătorilor, organizarea birourilor electorale şi secţiilor de votare. Ministerul Afacerilor Externe va asigura organizarea şi aducerea la cunoştinţă publică a secţiilor de votare organizate în străinătate până cel mai târziu cu 30 de zile înaintea zilei de referinţă”, a menţionat acesta. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

aşa şi aşa
15.02.2019, 18:39:40

Măi, măi... ce i-a lovit corectitudinea pe gunoaiele de la putere... Doar două explicaţii văd: ori sînt pregătiţi să fure cu prin vot multiplu, dar să măsluiască rezultatele prin setări de limitare a programului informatic, ori vor împiedica votul unora prin "erori de sistem". Sînt foarte curios care variantă vor folosi...

+4 (4 voturi)
Alfa Omega
15.02.2019, 20:29:21

Da morti cum voteaza ca oameni bine sanatosi ? Tot asa ca la ultimele alegeri ?

🖕
15.02.2019, 19:09:09

A, înseamnă că au dibuit alte metode de furt electoral, pe lîngă aia cu secțiile de votare din cimitire!

+1 (1 vot)
DG Gabriel
15.02.2019, 20:18:16

Astia isi inchipuie ca la referendumul asa zis, "pentru familie" au fost furati...

Un cititor
15.02.2019, 20:26:37

Serios?! L-au pregatit ?! Le este frica sa nu fie furati ?! Ciuma Rosie simte mirosul esecului ! Ei nu fac nimic intamplator. Dar sunt cei mai experti in a fura: cu sau fara acte.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările