Veşti şi fapte proaste în cascadă pentru PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD se pregăteşte să încheie una dintre cele mai negre săptămâni ale existenţei sale. În realitate, încă una din lunga şi pare-se că şi nesfârşita serie inaugurată în seara zilei de 26 mai.

Atunci, înfrângerii cumplite, neaşteptate de la alegerile pentru Parlamentul European i s-au adăugat palmele încasate de social-democraţii români prin rezultatele de la Referendumul convocat de preşedintele Iohannis şi condamnarea la trei ani şi jumătate de închisoare a fostului lor lider, banditul Dragnea Nicolae Liviu.

Marţi, 28 mai, doamna V. V. Dăncilă a ieşit şi a declarat public că PSD a înţeles mesajul ce i-a fost transmis de electorat. Că îşi va schimba radical comportamentul. Că va pune la o parte aroganţa. În realitate, nu au fost decât vorbe. PSD nu a înţeles nimic. Iar aroganţa parcă a devenit încă şi mai agresivă.

Prima care nu a înţeles nimic din ceea ce s-a petrecut în 26 mai s-a dovedit a fi însăşi doamna Dăncilă. Care s-a gândit că, gata, a venit şi vremea ei. Că ar fi îndreptăţită să îşi ia revanşa pentru nenumăratele umilinţe ce i-au fost administrate de creatorul ei politic, puşcăriaşul Dragnea, şi că ar avea capacitatea de a-l depăşi la cel puţin două mari capitole. Putere şi funcţii. Că poate şi că ar fi aleasă să fie ceea ce nu a putut să ajungă Dragnea. Şi premier, şi şefă de partid, şi candidată la alegerile prezidenţiale.

Numai că pe cât de repede şi-a îndeplinit doamna Dăncilă toate aceste trei dorinţe, la fel de repede se pare că reuşita de moment se va întoarce atât împotriva ei cât şi a partidului.

Iată. După ce săptămâna trecută V. V. Dăncilă, conducerea partidului şi ceea ce a mai rămas din fantomele care bântuie pe la Palatul Victoria pretinzând că ar fi guvernul legitim al României au trebuit să înghită găluşca super-fierbinte de a o vedea confirmată în funcţia de procuror şef european pe doamna Laura Codruţa Kövesi, joi a mai venit o umilinţă. Comisia juridică a Parlamentului european a respins candidatura la un post de comisar responsabil peste domeniul Transporturi a doamnei Rovana Plumb. Insa care a sărit în toate bărcile, făcând frumos şi aducându-le elogii tuturor celor care au condus la un moment dat PSD. Şi lui Ponta care chiar a vrut să îi lase ei conducerea după ce a demisionat pe neaşteptate, şi lui Dragnea despre care doamna Plumb ne-a asigurat că are întotdeauna dreptate, cam tot la fel cum avea şi Iosif Vissarionovici Stalin, şi insei din Videle-Teleorman. Căreia acum i-a cerut pe un ton imperativ o recompensă. Că doar nu degeaba s-a împrumutat ea, marea baroneasă de Dâmboviţa, cu o sumă fabuloasă spre a sprijini campania electorală a partidului.

Numai că minciunile, şantajele, aranjamentele ca la PCR, jocul la mai multe capete, şmenurile care au făcut-o pe doamna Plumb în repetate rânduri parlamentar dar şi ministru au eşuat de data aceasta lamentabil. Doamna Plumb a fost respinsă, iar respingerea ei costă. Preţul îl vor plăti însă din păcate nu doar doamna Dăncila şi corupta conducere a PSD, nu numai restul de guvern şi întreg partidul, ci însăşi România. A cărei imagine a fost grav afectată de necinstea şi urât mirositorul clientelism politic pe care PSD a încercat să le exporte de la Bucureşti la Bruxelles. Sperând că o poate prezenta pe controversata paukeriţă Rovana drept Alba ca Zăpada.

Cu o zi înainte de catastrofa bruxelleză a venit ca un trăznet vestea că doamna Dăncilă şi considerabilul ei alai s-au cam dus degeaba în SUA. Că vicepreşedintele Mike Pence a evitat să o primească pe insa care a anunţat că se va vedea cu el fără să fi avut acordul lui în prealabil prealabil. Drept pentru care doamna Dăncilă va reveni azi acasă cu mânuţa goală (împrumutul de jumătate de miliard de euro semnat cu Banca Mondială nu prea are de ce să ne încânte), pline putând fi doar bagajele vizitatoarei nepoftite care sunt sigur că nu a ratat ocazia de a-şi achiziţiona încă o considerabilă cantitate de broşe.

Eşecul vizitei în SUA a doamnei V.V. Dăncilă şi a suitei ei de băgători de seamă şi de ţuţări înseamnpă o nouă încărcare a notei de plată a catastrofalei guvernări a PSD. Notă ce va fi însă achitată de români şi de România.

Şi tot în cursul săptămânii ce se încheie, Opoziţia a izbutit să adune numărul necesar de semnături ce oferă o mare şansă de reuşită mult promisei moţiuni de cenzură.

Altă veste proastă pentru PSD, însă care ar putea fi una bună pentru România.

Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite