Politică

articolul anterior articolul urmator

„Vi s-a părut o ameninţare să citeşti dintr-o lege ?”. Nicolicea, răspuns ironic după ce i-a ameninţat cu închisoarea pe magistraţii care protestează

16
26 Feb 2019 18:13:52
Autor: Iulian Bîrzoi
Eugen Nicolicea FOTO Marian Iliescu
Eugen Nicolicea FOTO Marian Iliescu

După ce a susţinut că magistraţii care şi-au suspendat temporar activitatea încalcă legea şi că sunt pasibili de închisoare, deputatul PSD Eugen Nicolicea le-a răspuns ironic jurnaliştilor care i-au atras atenţia că afirmaţia sună a ameninţare.

„Vi s-a părut o ameninţare să citeşti dintr-o lege ? De unde v-a sunat? Pe ce ureche v-a sunat? Niciodată când vorbeşti despre un text de lege nu este o ameninţare”, a răspuns Nicolicea, întrebat dacă sună a ameninţare afirmaţiile sale privind magistraţii care protestează.

Cu câteva ore în urmă, Nicolicea transmitea un comunicat de presă în care invocă mai multe prevederi din Legea nr. 62/2011 a dialogului social prin care subliniază că magistraţii sunt pasibili de puşcărie.
 
Prima este cea de la art. 181: „prin grevă se înţelege orice formă de încetare colectivă şi voluntară a lucrului într-o unitate”. „Având în vedere că suspendarea temporară a activităţii înseamnă încetarea acesteia pe o perioadă de timp limitată, suspendarea colectivă şi voluntară, chiar temporară, se încadrează în definiţia grevei”, susţine Nicolicea.
 
El mai invocă şi art. 202 şi art. 218 din aceeaşi lege. Despre primul, spune că „specifică foarte clar că procurorii şi judecătorii nu pot declara grevă”.
 
Despre al doilea, deputatul PSD susţine că declararea grevei constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 lună la 1 an sau amendă. „Nu ştiu ce este mai grav, necunoaşterea legii de către cei care ar trebui să o cunoască şi să o aplice sau încalcarea cu bună ştiinţă a acesteia de către cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii”, a subliniat deputatul PSD, într-un comunicat de presă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Tomescu Tom
26.02.2019, 18:19:38

Adica PSD-ul ia in consideratie arestarea magistratilor care protesteaza ?? Insa cu protestatarii obisnuiti din tara cum ramane ...ii aresteaza si pe ei ? . Inseamna ca asta e motivul pentru care a golit puscariile , Tudorel si ALDE- PSD-ul ... Sa fie locuri libere .. in caz ca e nevoie ...

+4 (8 voturi)
kitty kat
26.02.2019, 18:33:49

Ni-i se pare o amenintare dacå mai este PSD la guvernare in frunte cu infractorii nepedepsiti ! Asta e amenintare pt. o tarå, så fie conduså de mafioti ce distrug o tarå pt. a-si apåra interesele proprii. Sunteti doar niste indivizi analfabeti si incompetenti ce distrugeti tara.

+6 (10 voturi)
Sorin Barbul
26.02.2019, 18:49:19

Tovarășe Nicolicea, însăși imbecilitatea dumitale e o amernințare - pentru întreaga Românie.

+6 (10 voturi)
¡Ay, caramba
26.02.2019, 18:52:16

S-a gasit un sculer-matrițer cu facultate la fefe să le citească legea unor magistrați care tocmai cu asta se ocupă.

+5 (9 voturi)
Banan Crudu
26.02.2019, 19:27:10

Cel mai grav este pervertirea legii de către niște gunoaie care se pretind legiuitori. Derbedeul ăsta cărunt e unul dintre ei. Poate într-o zi,cine știe...

+3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (16)