Vicepremierul Sorin Grindeanu preia interimatul de la Ministerul Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Adrian Cheşnoiu de la Ministerul Agriculturii şi a semnat decretul pentru preluarea interimară a portofoliului de către vicepremierul Sorin Grindeanu.

Administraţia Prezidenţială a informat că „preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 27 iunie 2022” decretul „prin care se ia act de demisia domnului Adrian-Ionuţ Chesnoiu, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului”.

De asemenea, şeful statului a semnat şi decretul „de desemnare a domnului Sorin Mihai Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul transporturilor şi infrastructurii, ca ministru al agriculturii şi dezvoltării rurale, interimar”.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, şi-a dat demisia din funcţia pe care o ocupă în Guvern. Deputatul a precizat că e nevinovat şi că se autosuspendă şi din PSD. De asemenea, Cheşnoiu le-a cerut parlamentarilor să voteze pentru ridicarea imunităţii, aşa cum cer procurorii DNA.

Biroul Permanent a sesizat Comisia juridică pentru a da luni raport în ceea ce priveşte solicitarea DNA de ridicare a imunităţii în cazul lui Adrian Chesnoiu, în timp ce marţi ar urma să fie dat votul de către plen, potrivit surselor „Adevărul” din conducerea Camerei Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite