Politică

articolul anterior articolul urmator

Vicepreşedinte ALDE: „În Bucureşti a avut loc prima manifestaţie nazistă din ultimii 70 de ani. Animalelor, mi-e scârbă de voi!”

100
19 Jan 2017 22:15:52
Autor: Ionut Preda
Cătălin Beciu FOTO Facebook/Catalin Beciu
Cătălin Beciu FOTO Facebook/Catalin Beciu

Vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu a avut o reacţie dură, pe Facebook, la adresa protestului care a avut loc miercuri seară în Bucureşti faţă de ordonanţa graţierii şi modificarea Codului Penal, numindu-i pe protestatari „nazişti” şi chiar sugerând că aceştia nu ar avea garantat dreptul la viaţă.

UPDATE  - Cătălin Beciu a anunţat că s-a autosuspendat din ALDE

„Cu precizarea asta chiar că inchei: trecerea "pe persoană fizică", din postarea de aseară, înseamnă autosuspendare. De ce? Pentru că am avut o reacţie care astârnit patimi, tonul fiind nepotrivit, în mod evident, dar şi pentru că am nevoie de ridicarea tuturor constrângerilor care m-ar putea împiedica să îmi exprim opiniile. Mă refer la fond, nu la formă. Am trimis deja documentul...“ a scris politicianul pe Facebook.

UPDATE 07:20 - Cătălin Beciu, vicepreşedinte ALDE, a şters de pe contul de Facebook postarea în care afirma că protestul care a avut loc, miercuri seară, în Bucureşti, faţă de intenţia Guvernului de a adopta ordonanţa privind graţierea, reprezintă ”prima manifestaţie nazistă din ultimii 70 de ani din România”, informează News.ro. Ulterior anunţului privind ştergerea postării, el a făcut un nou comentariu după ce, joi seară, au avut loc noi proteste, întrebând de ce să meargă la puşcărie, cum cer manifestanţii, de ce este ameninţat liderul unui partid şi de ce doar cei care sunt în stradă au dreptul de a jigni.

„Am şters postarea care a făcut carieră pe facebook. Nu pe şest, ci pe faţă. De ce? Simplu: ca să nu mai fie invadate listele prietenilor“, explică Beciu.

O oră mai târziu, a postat imagini de la protestele care au avut loc şi joi seară în câteva oraşe, comentând: „Exact ca ieri...De data asta, însă, nu mai comentez, ci întreb. De ce să merg la puşcarie, cum strigă cetătenii din imagini? N-am furat nimic. Păi, atunci de ce spun oamenii ăstia că fur, şi eu, la grămadă? De ce îl ameninţă pe liderul unui partid?De ce au doar ei dreptul de a jigni? Şi, în general, de ce? Renunţ la raspunsuri. Şi la subiect...“.

În postarea iniţială, care a provocat reacţii pe reţelele de socializare, Beciu spunea:

„Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă din ultiumii şaptezeci de ani în România. Au ieşit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii. Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi tratament uman.

Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară Atât de scârbă încât al ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă”.

Tirada vicepreşedintelui ALDE nu s-a oprit aici, ajungând pâna la a ameninţa vădit dreptul la viaţă al oamenilor care au ieşit în stradă: „Vreau să fiu sigur că pot respecta Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă... Astăzi, nu sunt sigur.”

Beciu a recunoscut că limbajul este departe de cel al unui om politic, „explicând” derapajul prin faptul că „este om de afaceri”.

Ulterior, vicepreşedintele ALDE a scris o argumentare pe puncte a acuzaţiilor sale, motivând că „orice manifestant împotriva unei legi a amnistei încurajează tortura şi lagărele”, în condiţiile în care, susţine el, „România torturează deţinuţii”.

„Cei ce mă înjură pe fb ar trebui să tacă, fiindcă eu am dovedit că am avut dreptate, în tot ceea ce am afirmat în ultimii ani, în vreme ce ei au ratat mereu” este una din justificările lui Cătălin Beciu.

 Ultima postare nu mai apare, la momentul publicării acestei ştiri, pe pagina de Facebook a lui Beciu.

Peste 2.000 de persoane au protestat miercuri seară în Bucureşti faţă de proiectul de graţiere şi de modificare a Codului Penal propuse de Ministerul Justiţiei. De menţionat este faptul că Ministerul a motivat nevoia unei legi a graţierii prin gradul ridicat supraaglomerare al penitenciarelor din România, nicidecum din cauza unor acuzaţii de tortură.

Cătălin Beciu a fost secretar de stat la Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri în anul 2015, conform DIGI 24.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

mahatma
19.01.2017, 22:25:41

"Domnule", daca ai avut numai interlocutori idioti care ti au hranit mizeria din creier, cauta ma! Iti promit ca ti voi schimba parerea despre tine!

+34 (38 voturi)
L--- Lara
19.01.2017, 22:57:48

Beciu e un traseist care a trecut din beciul PDL-ului ( de unde a fost exclus in 2008) in gradina PNL-ului, de unde a juns in PLR si acum e in WC-ul ALDE. Cel care l-a numit secretar de stat la ministerul energiei a fost Ponta, asa ca se intelege ce e de capul amarasteanului asta. Am uitat sa mentionez ca prostalaul e absolvent al facultatii de drept din cadrul universitatii ( private) Titu Maiorescu. Cu alte cuvinte, si-a cumparat o diploma ca sa para si el 'telectual. Asa ca nu numai ca are interlocutori idioti: omul e un idiot! Cu diploma si parafa.

+57 (63 voturi)
TheErrorIsT
19.01.2017, 22:29:46

Nenea asta ca politician nu plange si el dupa bolnavii din spitale, dupa batranii fara pensii ce abia traiesc, dupa copiii fara mancare si educatie, dupa romanii plecati din tara... plange dupa puscariasi si le poarta de grija. Cat de lobotomizat trebuie sa fii ca politician? Felicitari sustinatorilor alde.

+30 (38 voturi)
Sorin Barbul
19.01.2017, 22:39:46

BOUL ĂSTA DE BECIU ARE UN NUME PREDESTINAT. ACOLO ÎI E LOCUL: LA beci.

+32 (36 voturi)
IonIon Codreanu
19.01.2017, 22:48:49

Dacă așa vor fi și în continuare, își ridică rapid țara în cap! Totuși, este altă Românie acum, chiar dacă le-au permis să câștige (în primul rând din cauza slăbiciunii - sper, trecătoare - a PNL-ului!).

+20 (26 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările