Vicepreşedintele ALDE cere ca judecătorii anchetaţi de DNA să se retragă din funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele ALDE Toma Petcu a afirmat, marţi, că judecătorii cercetaţi de DNA ar trebui să se retragă, motivând că un magistrat „nu trebuie să tremure de frică în sala de judecată, ci trebuie să înfăptuiască justiţia”. Totodată, acesta a făcut apel la preşedintele Klaus Iohannis pentru a promulga atât Legile justiţiei, cât şi Codul penal, „fiind necesară o reformă a justiţiei”.

Vicepreşedintele ALDE Toma Petcu a declarat marţi că judecătorii cercetaţi de DNA ar trebui să plece din funcţiile pe care le deţin, pe motiv că ei sunt cei care „înfăptuiesc justiţia” şi nu cei care „ar trebuie să trebui tremure de frică în sala de judecată”. Tot el a mai spus că cei 300 de magistraţi cu probleme nu ar trebui ignoraţi de preşedintele Klaus Iohannis, „fanul numărul unu al DNA”. 

„Trebuie să ştim, avem dreptul să cunoaştem care sunt acei judecători urmăriţi de către DNA. Cei care au aceste dosare ar trebui, având destule argumente, să se retragă. 300 de magistraţi care sunt vizaţi de dosarele DNA nu cred că pot fi ignoraţi nici măcar de preşedinte (preşedintele Klaus Iohannis, n.red.), fanul numărul unu al DNA”, a afirmat Toma Petcu, potrivit Mediafax.

Liderul ALDE a făcut apel şi la preşedintele Klaus Iohannis pentru a promulga Legile justiţiei şi modificările Codului penal cu scopul de a reforma Justiţia.

„Când a fost creat DNA, rolul acestei instituţii era să lupte cu marea corupţie, însă DNA a alunecat în zona poliţiei politice. DNA a folosit dreptul de a cerceta magistraţi în mod abuziv, urmărind ţinte precise, dosare care aveau un puternic substrat politic, doar pentru a primi verdicte favorabile (...) Asemenea lucruri nu trebuie să se mai petreacă niciodată în România. Practicile din ultimii ani trebuie să fie oprite, oamenii să nu mai fie acuzaţi pe nedrept, iar dosarele fabricate la comandă să dispară", a precizat vicepreşedintele ALDE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite