Politică

articolul anterior articolul urmator

Victor Ciorbea, avocatul poporului sau al mafiilor din învăţământ?

15
4 Jul 2014 10:22:12
Ştefan Vlaston

Decredibilizarea învăţământului continuă  în ritm accelerat. Prima consecinţă dramatică: elevii şi tinerii fug de învăţământ şi diplome, abandonează şcoala, pentru că au constatat că nu-i ajută cu nimic la ocuparea unui job în piaţa muncii. Din 190.000 elevi aflaţi în clasa a VIII-a doar 160.000 au venit la Evaluarea Naţională, si mai puţini vor aplica la repartiţia computerizată.

Din 200.000 de elevi,  aflaţi în clasa a XII/XIII-a, doar 130.000 s-au înscris la Bacalaureat. Dintre aceştia, probabil jumătate vor promova examenul, iar în învăţământul superior vor merge şi mai puţini, probabil circa 50.000.

Disperarea a cuprins fabricile de diplome universitare si liceale.

Această fugă de şcolă este consecinţa unor măsuri aberante luate de către decidenţii politici, inclusiv recenta OUG de modificare a legii Educaţiei Naţionale.

Elevii, tinerii în general, nu mai au încredere în şcoală şi universităţi, după ce 20 de ani au fost folosiţi ca materie primă în fabricile de diplome, în universităţi şi licee.

Au fost împinşi de la spate pe ruta liceală, singura existentă, printr-un Bacalaureat fraudat, pentru a cotiza apoi în învăţământul superior, spre îmbogăţirea şi îndestularea mafiilor universitare, o adevărată conspiraţie împotriva educaţiei.

Iar acum reacţionează pe măsură. Refuză să populeze un învăţământ care nu le asigură inserţia în piaţa muncii.

Recenta OUG de modificare a Legii Educaţiei conţine prevederi aberante şi neconstituţionale, mai ales pentru învăţământul superior.

Unele prevederi au fost deja respinse de CCR, dar revin cu obstinaţie, la presiunea mafiilor universitare. Care au găsit audienţă la Guvern şi la PSD.

Colegiile din universităţi care să primească candidaţi fără diplome de Bacalaureat, universităţi private create de persoane sau grupuri de persoane fizice, cărora să le revină tot patrimoniul, deşi nu plătesc taxe şi impozite, rectori pe viaţă, până la obştescul sfârşit şi multe altele.

Recentralizarea şi repolitizarea învăţământului preuniversitar, după ce Legea Educaţiei Naţionale acordase şcolilor libertatea de a-şi alege managerii şi a se autogestiona, trecerea unei părţi a patrimoniului învăţământului la primării şi consilii judeţene, care pot face ce doresc cu el, o listă lungă de prevederi care a şocat personalităţile conştiente şi pricepute în ale învăţământului.

Toate aceste aberaţii pot fi oprite de un singur om.

Avocatul poporului, Victor Ciorbea, este singurul în măsură să atace la CCR OUG-urile emise de guvern.

Victor Ciorbea ar trebui să ne arate de partea cui este: a poporului sau a mafiilor din educaţie. De curând, guvernul i-a dat liber la cheltuieli nelimitate, ca o mită pentru a nu-i ataca ordonanţele. Cu alte cuvinte, guvernul a incercat sa-i cumpere constiinţa. A reuşit?

Victor Ciorbea are o istorie politică sinuoasă, dar şi, poate, un dram de conştiinţă.

Istoria va reţine, la activul domniei sale, modul în care reacţionează în cazuri de criză.

Acesta este un moment de criză, există destule prevederi în recenta OUG care au fost respinse în trecut de către CCR, motive suficiente pentru a ataca din nou, imediat, această OUG aberantă şi care sabotează interesele educaţiei. Daca nu o va face, inseamna ca mita, stiută şi neştiută, acordată de stăpânii politici ai zilei, a reuşit.

Dacă nu o va face, istoria acestui popor va reţine persoana sa nu ca avocat al poporului, ci ca trădător al intereselor poporului.

Iar fuga elevilor şi tinerilor de şcoală va continua cu şi mai mare viteză.

Asta vă doriţi, domnule Victor Ciorbea?

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

gogu58
4.07.2014, 10:32:57

Cum domnule, liceele nu mai au voie sa se autogestioneze, sa mai inchirieze si ele o sala de curs pentru o firma cu pacanele ? Pe deasupra directorii trebuie incadrati prin concurs, cei din liceu nu mai pot numi un director dintre ei, un om din popor ?

+3 (5 voturi)
Ştefan Vlaston
4.07.2014, 10:34:24

nu, vor fi numiti toti politic.

-1 (7 voturi)
gogu58
4.07.2014, 10:39:54

Domnule vice-presedinte, o singura intrebare: dumneavoastra cum ati fost numit ?

+1 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
4.07.2014, 10:54:13

Comentariu considerat abuziv.

Scifi
4.07.2014, 10:51:19

Ma tem ca dramul de constiinta de care vorbiti nu exista. Victor Ciorbea, Premierul Dreptei in care romanii inteligenti, muncitori si cinstiti si-au pus enorme sperante in 1996, nu doar ca a dezamagit crunt in calitate de Premier, dar a suferit o degradare treptata, cu fiecare vizita in studio-ul Antenei3, ajungand sa fie astazi un personaj dezgustator, o unealta in mainile Mafiei, un bicisnic care si-a vandut sufletul pentru o mana de arginti. Trist, foarte trist. In cine credeam noi in 1996! In Ciorbea, in Emil Constantinescu si in Zoe Petre! Incredibil!

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările