Victor Ponta - un mestecător primejdios de vorbe

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indiferent de sondaje, de cine le comandă sau de cine le plăteşte, dar şi de cine le face, partidul Pro România al d-lui Victor Ponta este, constant, creditat cu procentul necesar spre a face parte din viitorul Parlament al României.

Pro România surclasând şi ALDE al d-lui Călin Popescu-Tăriceanu, care şi-a semnat, de fapt,  cu mână proprie certificatul de deces, şi PMP-ul d-lui Traian Băsescu, chiar şi UDMR-ul care, conform ultimului sondaj, de abia dacă atinge un amărât de 2%.

Prezenţa constantă în topuri a Pro România reprezintă, trebuie să o recunoaştem, o performanţă. Nu a partidului în sine, ci a d-lui Victor Viorel Ponta. De altminteri, la o adică, dacă mi s-ar cere să spun, la repezeală, numele altor câtorva membri de seamă ai partidului în cauză, admit că nu mi-ar fi tocmai la îndemână. În afară de cel al d-lui Nicolae Bănicioiu (discutabil rămâne detaliul dacă insul în cauză chiar poate aspira la condiţia de personalitate), cred că nu mi-aş aminti nici unul. După hemoragia suferită vara trecută, atunci când din partid, au plecat o serie întreagă de membri fondatori, iar unii dintre pesedeii trecuţi cu arme şi bagaje în Pro România au revenit la matcă, puteam să pariez că am fi îndreptăţiţi să punem definitiv cruce nu pe partid, ci pe cariera politică a d-lui Ponta. Care, într-o ţară normală, ar fi trebuit să iasă din peisaj încă din anul 2012, atunci când i s-a dezvăluit plagiatul, ca să nu mai vorbim despre incendiul de la #colectiv, de la finele anului 2015. Or, despre trecutul mai îndepărtat al d-lui Ponta, adică despre nici azi lămurita pe deplin afacere a sinuciderii suspecte a procurorului Cristian Panait.

 Dar, nu, dl. Ponta s-a retras strategic o scurtă, pe urmă a revenit deloc modest în spaţiul public şi de atunci, ca să folosesc un cuvânt astăzi la mare căutare, se  tot reinventează. Nici urmă la respectivul personaj nici despre ruşine, nici despre bun simţ. Încă din naştere a fost lipsit de ele.

Numitul Ponta Viorel Victor apare inflaţionist la toate televiziunile prietene, nu doar la aceea a amicului personal al domniei-sale, fugarul hoţ pe nume Sebastian Ghiţă, se duce şi pe la Antena 3, şi la filiala acesteia, TVR 1, cu mizera emisiune România 9, şi  la Mediafax,  şi la cristoiutv.  Este un veritabil globetrotter şi, mai ales, un neobosit mestecător de vorbe. Promite, argumentează, se înfierbântă, se agită,  critică guvernul, se crede cap al Opoziţiei, dă necontenit din gură, face şi pe inocentul, şi pe deşteptul, şi pe maturizatul, şi pe înţelepţitul.

În realitate, nimic din toate astea. Dl. Victor Viorel Ponta este ceea ce se cheamă un animal politic în stare pură. Cred că d-na Gabriela Vrînceanu Firea este corespondentul feminin al domniei-sale. Numai că, dacă d-na Firea aspiră, pentru moment, doar la reînnoirea mandatului său de la Primăria Generală a Capitalei, dl. Ponta anunţă deja că intenţionează să candideze în 2024 la preşedinţia României. Deşi, din câte se pare, în 2024 o confruntare între cei  doi nu este nicidecum exclusă. Asta dacă putem pune vreun preţ pe vorbele d-lui Marcel Ciolacu. Care şi el nu e foarte sigur că va mai avea vreun rost în marea politică în anul viitoarelor alegeri prezidenţiale.

 Pe ce mizează în toate acţiunile sale dl. Ponta? În primul rând, pe slăbiciunea PSD. Pe incapacitatea partidului pe care l-a condus o vreme de a se despărţi de trecutu-i încărcat de fapte rele. După cum se vede chiar în aceste zile, marcate, între altele,  de dezvăluirile d-lui Tudorel Toader (incriminante, în primul rând, pentru mizerabilul rector al bătrânei Universităţi ieşene), fantoma banditului Liviu Nicolae Dragnea a marcat pe veci partidul.

În al doilea rând, pe incapacitatea PSD de a produce noi lideri. Domnii Alfred Simonis sau Florin Manole sunt ca vai de capul lor, dl. Emilian Pavel, de la Bihor, o caricatură politică, dl.Gabriel Petrea, un yesman, o biată umbră.

În al treilea rând, pe ceea ce dl. Ponta socoteşte a fi memoria scurtă a românilor.  Crede că i-am uitat cu toţii matrapazlâcurile, plagiatul, îngâmfările, aranjamentele obscure, gândurile de mărire, complicităţile cu regimul Erdogan din Turcia, prietenia mai mult decât suspectă cu Vladimir Putin, dar şi cu preşedintele Serbiei Vucici, cetăţenia sârbă cerşită spre a putea scăpa la o adică de rigorile justiţiei române, jocul lui de-a Che Guevara, ticăloşiile.

Dl. Ponta este ceea ce se cheamă un megatrişor. Dacă el câştigă meciul, mai mult ca sigur pierde România. Numai că nu în  astfel de considerente se împiedică dl. Victor Viorel Ponta. Ascensiunea acestui Arturo Ui trebuie oprită. Ponta e un nou Dragnea.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

P.S. Acest text nu se adresează hiper-activilor şi irespirabililor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy, zâna-măseluţă. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite