Victor Ponta: În MO a fost publicat textul iniţial al ordonanţei vizând impozitarea salariilor compensatorii, nu forma adoptată în Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seara că a elucidat modul în care ordonanţa privind impozitarea cu 85% a salariilor compensatorii a ajuns în Monitorul Oficial în altă formă decât în cea adoptată în Guvern - a fost publicat textul iniţial, aşa cum fusese propus de Ministerul Finanţelor, înainte să fie modificat şi adoptat în şedinţa Executivului.

„Am descoperit - e ca într-o scrisoare pierdută. Ministerul de Finanţe a venit cu o variantă în şedinţa de Guvern, varianta cu toţi la un loc - şi aici e opinia destul de conservatoare şi a domnului Voinea şi a domnului Gherghina: când se poate să punem taxe, punem cât mai multe. Noi în şedinţa de Guvern am venit cu un alt text, după care a plecat însă (la Monitorul Oficial) textul iniţial“, a spus Ponta, la România TV.

Întrebat cine e vinovat că în Monitorul Oficial a ajuns textul iniţial, premierul a răspuns că e vorba de „proasta organizare a Guvernului“, dar că va avea grijă „să nu se mai întâmple“.

El a lăsat să se înţeleagă faptul că niciun funcţionar nu va fi demis în urma erorii produse.

Premierul Victor Ponta s-a declarat nemulţumit miercurea trecută de faptul că actul normativ referitor la impozitarea salariilor compensatorii pe care şi le-au votat membrii fostelor comisii din care s-a constituit Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost modificat înaintea publicării în Monitorul Oficial, el solicitând sancţionarea vinovaţilor.

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care reduce numărul membrilor în Autoritatea de Supraveghere Financiară de la 19 la 11 şi impozitează cu 85% salariile compensatorii pe care şi le-au votat membrii fostelor comisii din care s-a constituit ASF.

În actul normativ publicat în MO, prevederea privind impozitarea cu 85% era extinsă şi asupra mediului privat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite