Victor Ponta: „Dacă cineva din Garda Finaciară a dat contractul RCS&RDS, răspunde penal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta a cerut ANAF o anchetă privind scurgerea informaţiilor în ce priveşte contractul cu RCS RDS Foto Adevărul
Premierul Victor Ponta a cerut ANAF o anchetă privind scurgerea informaţiilor în ce priveşte contractul cu RCS RDS Foto Adevărul

Premierul Victor Ponta a anunţat că a cerut ANAF o anchetă privind posibilitatea ca un angajat al instituţiei să fi furnizat către „privaţi“ contractul RCS-RDS.

Premierul Victor Ponta a afirmat, astăzi, că, dacă în urma anchetei DNA se va constata că vreun angajat al Gărzii Financiare a dat contracte la privaţi, atunci acesta va răspunde penal pentru fapta sa.

Prezent la România Tv, Ponta a dat explicaţii privind acţiunile întreprinse de autorităţile statului în acest caz.


„Am cerut şi conducerea ANAF a făcut rapid o anchetă, a pus la dispoziţia DNA toate datele şi sunt convins că acum DNA, având toate datele, dacă se constată că cineva din Garda Financiară lucra şi după orele de program, adică mai dădea contracte pe la privaţi, în mod sigur va răspunde penal persoana care a făcut-o. Eu doar am cerut şefului ANAF, cred că astăzi a finalizat ancheta internă, a trimis către DNA rezultatele şi DNA acum o să îi ia la întrebări pe cei care au avut acces la acele documente ca să vadă cine l-a dat zonei private, a declarat premierul Victor Ponta.


Vinerea trecută, Judecătoria Sectorului 1 a admis o cerere a procurorilor DNA privind arestarea pentru 29 de zile a lui Sorin Alexandrescu, acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj.


Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a ameninţat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva sa, dacă nu semnează în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite