Victor Ponta îi atrage atenţia lui Băsescu: Nu el este preşedintele DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a ţinut să îi transmită preşedintelui Traian Băsescu că nu are nicio atribuţie în a cere Parlamentului să îşi alcătuiască ordinea de zi şi îl avertizează să nu se considere şeful DNA. Reacţia premierului vine ca urmare a scrisorii trimise de preşedintele Train Băsescu către preşedintele Camerei Deputaţilor.

"Trebuie să existe o solicitare în acest sens. Nu preşedintele trebuie să ceară acest lucru, trebuie să ceară DNA acest lucru şi, din câte ştiu, Traian Băsescu nu este preşedintele DNA", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să se ia în discuţie şi cazurile Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely când se discută cazul Alin Trăşculescu.

Anunţul a fost făcut de către liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, luni, după şedinţa Biroului Permanent. El a spus că preşedintele a adresat o scrisoare conducerii Camerei în care a solicitat să se analizeze oportunitatea discutării cazurilor Dobre şi Borbely odată cu sesizarea MJ în cazul Trăşculescu. Toader a spus că solicitarea a fost trimisă Comisiei juridice, pentru un punct de vedere.

Camera Deputaţilor a respins, în 11 septembrie, solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre.

Astfel, în cazul lui Victor Paul Dobre s-au înregistrat 47 de voturi "pentru" ridicarea imunităţii şi 183 de voturi "împotrivă".

Pentru ridicarea imunităţii lui Laszlo Borbely s-au înregistrat 53 de voturi "pentru" şi 181 de voturi "împotrivă".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite