Victor Ponta, despre Klaus Iohannis: Îi consideră pe toţi nişte iobagi care trebuie să îndeplinească ordinele sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis îi consideră pe toţi „nişte iobagi” care trebuie să îndeplinească ordinele sale. Asta a declarat premierul Victor Ponta duminică seara, exprimându-şi astfel nemulţumirea că PSD nu a fost consultat de către preşedinte legat de nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

Victor Ponta a intervenit telefonic, duminică seara, în cadrul unei emisiuni televizate de la B1TV. Întrebat care sunt trei motive pentru care PSD nu acceptă numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, Ponta a răspuns: „Vi le dau foarte uşor şi cred că-s mai mult de trei. În primul rând, lipsa de respect şi dispreţul domnului Iohannis faţă de tot ce înseamnă lucruri importante. Eu am aflat din presă despre nominalizare, nu ştiu de unde a aflat domnul Oprea, o să vă spună dânsul. Eu am spus anul trecut şi îmi pare rău că am dreptate: domnul Iohannis ne consideră pe toţi nişte iobagi, aşa, pe moşia domniei sale, care trebuie să îndeplinim nişte ordine, ori PSD-ul nu îndeplineşte ordinele domnului Iohannis, mai ales când sunt greşite (...) Am spus în campanie acest lucru, în primele luni am avut poate impresia, dar după aceea mi se verifică. Domnul Iohannis are o mentalitate de stăpân de iobagi, aşa, cu românii în general, şi noi trebuie să îndeplinim dorinţele sale, ori noi nu le îndeplinim. Asta e, se supără, mai ne face un dosar, mai ne face ceva, nu ştiu, dar noi nu le îndeplinim”.

Acesta a mai argumentat prin faptul că a fost susţinut anterior principiul că puterea nu trebuie să aparţină unui singur partid, în condiţiile în care directorul Serviciului Român de Informaţii a fost selectat recent de preşedinte tot din rândul PNL, şi prin faptul că activitatea lui Ungureanu a fost criticată inclusiv de liberali în 2012, la căderea Guvernului condus de acesta.

Miercuri, premierul Victor Ponta a afirmat că PSD nu poate vota în favoarea numirii lui Ungureanu la conducerea SIE în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis nu a consultat pe nimeni din partea acestui partid, încălcându-şi, necinstit, cuvântul dat în acest sens.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare.

Ulterior, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat că propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, este ilegală din punct de vedere procedural, el susţinând şi că premierul Ponta „nu ştie nimic şi nu a fost consultat”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite