Victor Ponta: „Băsescu vrea să o facă pe Udrea preşedinte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevarul
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevarul

Premierul Victor Ponta a comentat marţi seară, în cadrul unei emisiuni televizate, principalele teme ale agendei media din România, abordând subiecte politice, economice şi sociale care ţin de actualitate. Şeful de la Palatul Victoria a răspuns şi principalelor atacuri venite din partea preşedintelui Traian Băsescu.

Principalele declaraţii ale premierului: 

Despre concediu:

Am plecat cu familia în America. Am anunţat în urmă cu două luni. Am fost într-un loc în care aveam telefonul închis şi nu am citit presa. Anul trecut nu am avut concediu. 

Să aud că preşedintele întreabă de bona mea înseamnă că are o problemă. Ca un preşedinte de ţară să se ocupe de bonă este ceva ridicol. Domnul preşedinte e la nivelul bonei şi a liderului Jobbik. Avem nevoie de un preşedinte care să se comporte la nivelul unui preşedinte. 

Preşedintele stă la Neptun pe banii dvs. Eu nu am folosit niciun ban public. Atacul a venit de la doamna Udrea. 

Toate plimbările preşedintelui sunt pe banii dvs. 

Despre şedinţa CSAT:

Băsescu minte în legătură cu CSAT. A convocat şedinţa ca să arate că sunt plecat în vacanţă.Să faci CSAT în care să nu rezolvi nimic îmi se pare de mintea copiilor. Noi am cerut în scris la prima şedinţă ordinară din septembrie să fie înscrisă pe ordinea de zi şi această discuţie. CFR Marfă a fost de trei ori în CSAT. Dacă continuăm în ritmul asta, aştept să plece preşedintele şi când se urcă în avion eu convoc CSAT, că sunt vicepreşedinte. Să ai un preşedinte atât de neserios e greu de crezut. 

Comunicatele de la Administraţia prezidenţială sunt de o mitocănie. Circul de la Cotroceni ajunge mai joasă decât zona manelelor. 

Unde eraţi când aţi aflat de şedinţa CSAT? Când am aterizat (n.r. în Miami) am aflat de şedinţă şi am murit de râs. L-am sunat pe domnul Oprea (n.r. vicepremierul Gabriel Oprea) să se ducă. 

Nu am mai vorbit cu preşedintele Băsescu de după accidentul din Muntenegru. A folosit moartea unor oameni pentru o minciună politică. Să foloseşti moartea unor români ca să minţi la televizor mi se pare mai mult decât o ticăloşie. 

Despre CFR Marfă

Astăzi am semnat hotărârea privind CFR Marfă. Mâine se va publica în Monitorul Oficial.

Despre Ovidiu Silaghi

Nu a fost respinsă propunerea de către preşedinte.Dacă o respinge, facem imediat a doua propunere pe care nu o mai poate respinge. 

Despre vizita lui Băsescu la autostrada Transilvania-Arad

Domnul Băsescu în acest moment nu mai are nicio treabă. El vrea să o facă pe Udrea preşedinte. Acea autostradă a fost licitată de doamna Boagiu domnului Iordache care acum este în puşcărie. 

Băsescu se plimbă din loc în loc. Dvs. sunteţi cu camerele după el. Acesta e circul de vară. 

Despre primarii incompatibili

Proiectul de lege pe care ministerul justitiei a dat aviz negativ nu rezolva nimic din ce e acum. El ridică o problemă serioasă. Toţi au contestat în instanţă. Vreau să văd ce decid instanţele. Dacă se va dovedi că sunt decizii diferite, probabil că...UE a cerut să fie externalizate regiile şi ANI a interpretat legea în sensul că primarii şi aleşii locali nu pot face parte din ele. În final ne vom pune cu toţi la masă să vedem care e soluţia. 

Există posibilitatea să existe alegeri locale? Sper că nu. 

Aici vorbim despre acele regii susţinute 100% de către primărie sau CJ.  Aşteptăm să vedem dacă câştigă în instanţă.Dacă instanţa zice că nu era bine aşa, vom vedea la cine se referă. În primă instanţă unii au câştigat. 

Despre remanierea guvernamentală

Nu am pe nimeni în vizor. La sfârşitul lunii avem o serie de întâlniri cu toate structurile politice, după care vom avea acţiune comună a USL. Guvernul este al USL şi trebuie să aibă sprijin politic. Acest guvern este în funcţie cu sprijinul parlamentarilor. Nemulţumiri faţă de toţi miniştri am pe lucruri punctuale. Dar este normal. 

Despre conflictele din teritoriu

Sunt mici probleme în teritoriu. La sfârşitul lunii îi luăm pe toţi şi-i împăcăm. Nu există altă posibilitatea decât USL împotriva Băsescu şi Udrea. Ştiu despre ce vorba în fiecare judeţ. De când am format USL sigur că ai..şi într-o familie te cerţi. Când lucrurile au ajuns la un nivel i-am împăcat. Esenţial pentru USL este guvernare comună bună şi candidatura lui crin Antonescu la prezidenţiale. Că s-au mai certat îi împăcăm. Nimic nu e mai periculos decât să ne pierdem cu conflicte în USL. Băsescu ca să o facă preşedinte pe Udrea e în stare să dea foc la ţară. Orice primar e important. 

Despre întâlnirea de la Constanţa a USL

Avem acţiunea politică a USL şi a şcolilor de tineret. Din ce am vorbit azi cu Antonescu nu e un eveniment pentru Crin Antonescu. Este candidatul USL din martie sau aprilie 2012.Nu e devreme să-şi prezinte profilul de preşedinte. Este şi candidatul cu cele mai mari şanse. Nu ştiu nimic de vreo candidatură a lui Isărescu.

Fonduri europene

Avem o problemă cu fondurile europene? De la 7% la 21%. Nu este o problema cu rata de absorbţie. Le-am deblocat pe rând. În martie, aprilie, iunie. Luna iulie este luna în care România a încasat cei mai mulţi bani de la Uniunea Europeană, 700 de milioane de euro.

Despre Alexandru Vişinescu

Pensie de 6000 de RON. Băsescu nu ştia de aceste probleme când condamna comunismul în Parlament. Unii sunt anticomunişti doar la televizor. Am nevoie de o constatare juridică şi sper că Parchetul îmi va da pentru a rezolva aceste probleme cu pensiile.

Tensiunile cu extremiştii magiari

Domnule Băsescu, faceţi leadership la Budapesta! Conduceţi lupta! Pentru Vona, scandalul cu Băsescu este aur. Îşi freacă mâinile.

Relaţiile cu Moldova

Băsescu îl ajută pe Voronin prin declaraţiile sale. Băsescu, prin dorinţa de a o ajuta pe Udrea, face gafe politice. Nu se comportă ca un preşedinte de ţară, ci ca un individ cu interese politice.

Despre citaţia primită de Ovidiu Silaghi din partea Parchetului

Nu mi-a zis. Probabil a primit-o după ce l-am desemnat ca ministru şi trebuie să se prezinte înainte de 23 august. Facem o altă nominalizare dacă nu este în regulă Silaghi. Vreau să fie un ministrul al Transporturilor care se ocupe de contractul CFR Marfă. Eu nu am timp de acest lucru.

Pactul de coabitare

În fiecare zi, Udrea şi Băsescu văd că trece timpul. Regimul lui Udrea şi Băsescu se apropie de final. Udrea este mai zglobie, mai tânără. Îi ţinem să strice cât mai puţin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite