Victor Ponta: Dragnea încearcă să mituiască cultele religioase prin împroprietărirea cu păduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, îl acuză pe Liviu Dragnea că încearcă să „mituiască cultele religioase cu ceva ce aceştia nu au cerut” şi spune că ar trebui organizat un referendum care să stabilească o perioadă în care exploatarea forestieră să nu se facă în scop industrial, ci, eventual, doar pentru lucrările necesare de întreţinere.

Potrivit lui Ponta, la Camera Deputaţilor există o iniţiativă legislativă care prevede împroprietărirea cultelor religioase cu păduri fără a fi existat un titlu de proprietate anterior.

„Începând de mâine, toţi deputaţii Pro România avem un obiectiv extrem de important. La Camera Deputaţilor este o iniţiativă parlamentară - PL-x 9/2019 are numărul, care prevede modificarea Legii 1/2000. Este o iniţiativă semnată de mai mulţi deputaţi, în frunte cu deputatul de Teleorman Liviu Nicolae Dragnea, şi care prevede împroprietărirea cultelor religioase cu păduri, fără a fi existat un titlu de proprietate anterior. Nu vorbesc de ceea ce are deja retrocedat fiecare cult religios, fiecare biserică”, a spus Victor Ponta, citat de Agerpres.

Fostul premier a subliniat că iniţiativa ar fi o „încercare” a lui Liviu Dragnea de a mitui cultele religioase, deşi, potrivit lui Ponta, Biserica nu ar fi cerut o astfel de împroprietărire.

„Eu nu ştiu şi cât am fost prim-ministru nu am auzit niciodată nici Biserica Ortodoxă, nici Catolică, Greco-catolică să îi împroprietărim cu ce nu au. Nu ne-au cerut niciodată aşa ceva şi nu cred că au cerut nici acum. Cred că este mai degrabă o încercare a domnului Dragnea, după ce, din cauza imaginii sale, referendumul de anul trecut privind familia tradiţională a fost un eşec răsunător, o încercare cumva de a mitui cultele religioase cu ceva ce aceştia nu au cerut", a adăugat Ponta.

Liderul Pro România a mai menţionat că ar trebui organizat un referendum care să stabilească o perioadă în care exploatarea forestieră să se facă doar pentru lucrările necesare de întreţinere.

„De mâine începând, ne folosim toate cele 20 de voturi, toată activitatea noastră la Camera Deputaţilor ca să blocăm acest proiect pe care îl considerăm total greşit şi care ridică o problemă mai mare, şi anume problema păstrării fondului forestier. Am încercat în Guvernul pe care l-am condus (...) cu Codul silvic, cu alte legi să oprim ceea ce toţi românii ştiu că este defrişare şi o exploatare sălbatică a pădurilor. Cred că pe această temă, la un moment dat, foarte curând, nu pe 26 mai, ca să nu încurcăm lucrurile, dar foarte curând ar trebui să existe un referendum care să stabilească o perioadă de 3 ani, de 5 ani, de 10 ani, în care exploatarea forestieră să se facă nu în scop industrial, nu în scop comercial, ci, eventual, doar pentru lucrările necesare de întreţinere”, a conchis Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite