Victor Ponta a intrat în era 3G

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2013 a fost unul prolific pentru premier, din punctul de vedere al întâlnirilor cu politicieni de renume. La răstimpuri, însă, şeful Guvernului şi-a făcut timp să introducă şi câte un Ghiţă în program. Pe rând, Ghiţă Mureşan, Sebastian Ghiţă şi ultimul, dar nu cel din urmă, Ghiţă Ciobanul, s-au afişat alături de Ponta.

Ultimul mohican al ciobanilor, aşa cum a fost prezentat în reclame, Ghiţă se vrea a fi un baci simplu cu gadgeturi complicate, ceea ce îl face cu atât mai deosebit. “Ciobanul cu acoperire naţională” i-a atras atenţia şi premierului, după ce acelaşi baci a fost invitat la România TV, pe post de expert în oierit.

Şi, cum cine se aseamănă se adună, aşa cum scria un utilizator pe contul de Facebook al Ciobanului Ghiţă, cei doi experţi s-au întâlnit, în sfârşit, într-un cadru informal, vorba cântecului, “sus în vârful muntelui, la Jina Sibiului”.

Deşi România a mai avut un baci implicat în politică, precedentul este departe de a fi unul încurajator, de vreme ce stăpânul mioarelor, nimeni altul decât mioriticul Gigi Becali, s-a trezit după gratii. Asta nu a descurajat, însă, politicienii, care au văzut în transhumanţă un corespondent rural al traseismului, iar în inocenţa turmelor de oi au descoperit ceva din naivitatea mitică a poporului.

Drept urmare, cina dintre premierul Ponta şi Ciobanul Ghiţă, departe de a fi o întâmplare, face parte din reţeta succesului, aşa cum o percep dumnealor, politicienii români.

Altfel spus, pentru ca prăjitura electorală să fie degustată de un public cât mai larg, se ia un patron de televiziune, preferabil unul care să-ţi împărtăşească doctrina şi crezul, şi se asezonează după gust. Gusturile premierului l-au inclus şi pe Ghiţă Mureşan, de vreme ce Ponta însuşi cochetează cu baschetul, dar, din raţiuni nebănuite, şi pe Ghiţă Ciobanul.

Despre ce au discutat? A gustat premierul din caşul celebru sau i-a oferit Ghiţă un sortiment special, pentru demnitari? A fost totul o reclamă bine ticluită? Toate sunt detalii, ascunse de ochii muritorilor de rând.

Cert este că, după acest ultim tête-à-tête, Ponta a intrat în epoca 3G. Şi, poate, căutând inspiraţia la stână, ne va arăta în anul următor ce mare brânză poate face un politician.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite