Victor Ponta NU respinge acuzaţiile de corupţie pe care i le aduce Băsescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut 40 de ore de la rafala de acuzaţii de corupţie pe care i le-a  adus Traian Băsescu şi Victor Ponta nu are nici o reacţie. A şi anunţat că nu va răspunde, nu va contracara, nega, demonta, dezminţi, respectivele acuzaţii de corupţie.

Lucru extrem de grav, în opinia mea. Ce-şi vor spune cancelariile occidentale şi investitorii, dacă de la cea mai înaltă funcţie în stat se aduc asemenea acuzaţii grave, iar cea mai înaltă funcţie din executiv, premierul, le acceptă cu capul plecat? Mai merită să investeşti în România?

Nu mă miră atunci, de ce chinezii au cerut un document scris şi semnt prin care autorităţile române îşi luau angajamentul că vor fi... cinstite. Un caz unic în relaţii internaţionale bilaterale.

În speranţa că premierul va apăra totuşi onoarea cabinetului său, îi facem un pomelnic de întrebări şi suspiciuni la care ar trebui să dea explicaţii.

Suprataxarea combustibilului

Să reamintim în context două declaraţii ale premierului Ponta, rămase de pomină.

„De data asta, maşinăria lor (de fraudat voturi) a fost mai puternică în comparaţie cu a noastră”. „Să nu fim ipocriţi, toate partidele folosesc bani negri”.

Cu alte cuvinte, Victor Ponta nu iese din paradigma guvernării Năstase şi Tăriceanu. Suntem la guvernare, facem ce dorim cu banii ţării, în primul rând pomeni şi mituire electorală, dacă urmează alegeri.

Şi Tariceanu a prăduit 3 miliarde euro, încasaţi pe vânzarea BCR, a declarat că i-a pus într-un fond de dezvoltare, şi când a venit Emil Boc i-a căutat peste tot, cu detectivi fiscali, şi nu i-a găsit. Fuseseră folosiţi în alegeri, pe care tot le-a pierdut.

Acuzaţia că suprataxarea benzinei merge la ministerul lui Dragnea şi este destinată baronilor locali a apărut de câteva săptămâni în declaraţiile preşedintelui, şi n-a fost niciodată dezminţită de către Victor Ponta. Măcar formal.

Cât despre faptul că banii vor merge la autostrăzi, după mulţimea de bâlbâieli ale miniştrilor, nimeni nu-şi mai face iluzii. Nicio autostradă nu va beneficia de ei, vor merge la mituirea electorală a populaţiei, în vederea câştigării celor două rânduri de scrutin din 2014.

Adică, pare să spună Victor Ponta, da aşa este, dar nu-mi puteţi face nimic. Toţi au procedat astfel, să nu fim ipocriţi, de ce la mine să nu mai fie valabil?

Cazul Roşia Montana

Legea trimisă în Parlament, după modelul Petrom, Bechtel, etc., era aşa de cusută cu aţă neagră, cu prevederi împotriva statului roman, că până şi liberalii s-au lepădat de ea şi au respins-o. Conţinea aceleaşi prevederi flagrante împotriva intereselor statului român, ca pe vremea lui Năstase. Acum se coace o nouă Lege a Minelor, în care sunt menţinute articole care prejudiciază interesele statului român.

Se tot aude de o listă de politicieni români mituiţi de către Gold Corporation, pe care această companie ameninţa, periodic, că o dă publicităţii.

Cazul datoriilor în urma vânzării Rompetrol

Victor Ponta renunţă prin OUG la circa 380 milioane dolari din datoria pe care cazahii, ce au cumpărat Rompetrol, o aveau faţă de statul român. În schimbul unor iluzorii investiţii de 1 miliard de dolari în România, dar fără nicio asigurare ori sancţiune, în cazul în care cazahii nu se ţin de cuvânt. Adică vorbe aruncate în vânt, în timp ce statul renunţă la 380 milioane dolari. Un alt prejudiciu imens adus statului, respins, deocamdată, de către CCR. Doar din prostie a renuntat Ponta la acesti bani? Greu de crezut, doar nu suntem naivi!

Cazul contractelor cu statul ale lui Sebastian Ghiţă, patronul RTV

O avalanşă de contracte cu statul s-a prăvălit pe capul dlui Ghiţă, patronul RTV. Contracte de IT şi altele, din care acesta câştiga sume fabuloase, doar se ştie că banul public e al tuturor şi al nimănui.

 O listă a tuturor acestor contracte, cu gradul lor de realizare şi plată, ar fi extrem de binevenită, pentru a lămuri şi acest caz. Dl Sebastian Ghiţă este mereu în anturajul lui Victor Ponta, îl însoţeşte în toate călătoriile şi întâlnirile şi îi oferă acces nelimitat la postul său tv.

Cazul celor 2800 ha de teren transferate de la Academia Agricolă la CJ Brăila

Un caz de manual, având precedent în Insula Mare a Brăilei şi alte numeroase cazuri.

Prin HG se trece terenul în domeniul public al CJ Brăila, prin votul consilierilor acest teren este trecut în domeniul privat al CJ, după care este deschisă calea pentru vânzare, concesiune sau arendare, la preţuri modice şi spăgi uriaşe. Şi-a şi găsit cui, baronului Gheorghe Bunea Stancu, şeful CJ Brăila, anchetat, cercetat şi judecat penal, în dosare aflate în diferite faze de soluţionare.

În tot acest timp, Victor Ponta se dă de ceasul morţii să încalece din nou justiţia, ca în vremea mentorului Năstase, sau măcar beneficiarii de spăgi mari să fie cu băgare de seamă, să nu fie filaţi, filmaţi şi auziţi de către DNA şi SRI.

Şi tot în acest timp apar „spitalele groazei”, spitalul de urgenţă Ploieşti, Focşani, Institutul Oncologic Bucureşti, unde nu sunt condiţii minimale pentru un act medical cât de cât normal.

Au apărut şi „şcolile groazei”, la Tagoviste, unde copiii îngheaţă de frig în clase. În timp ce banii bugetului iau alte căi, dictate de actuala putere.

Cetăţenii Clujului îl huiduie pe Victor Ponta, aflat în vizită la Cluj.

Scopul actualei puteri politice este să se menţină cât mai mult la cârmă, pentru a fura, fraudă, devaliza bugetele ţării, după care, în opoziţie fiind, să ronţăie în linişte şi tihnă agoniseala obţinută la guvernare.

Modelul de guvernare al actualei puteri este unul neo-feudal, de parazitare a domeniului public si de manipulare a unei părţi a populaţiei mai puţin informată şi educată, ce poate fi cumpărata înainte de alegeri cu o sacoşă cu alimente.

Asta dacă procuratura şi/sau populaţia, devenite mai active şi conştiente, nu le strică planurile.
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite