Victor Ponta va participa la inaugurarea lucrărilor gazoductului Iaşi-Ungheni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, liderul Partidului Social Democrat

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că în 27 august va participa la inaugurarea lucrărilor de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni.

„Tot ce putem face pentru Republica Moldova fac cu mare drag. Peste două săptămâni mergem la gazoduct, acesta este cel mai important. Pe 27", a spus Ponta, aflat la Putna.

La ceremonia din 27 august urmează să participe atât premierul Chişinăului, Iurie Leancă, cât şi comisarul european al Energiei Gunther Oettinger.

Contractul privind construcţia conductei de gaze care va conecta România şi Republica Moldova pe direcţia Iaşi - Ungheni a fost semnat în 8 august. 

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, proiectul face parte din cadrul Programului Operaţional Comun „România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013'“şi va fi derulat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale din România, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Ministerul Economiei din Republica Moldova. 

Proiectul are o durată de implementare de 17 luni şi urmăreşte asigurarea unui nivel superior de securitate energetică pentru Republica Moldova şi partea estică a României, prin diversificarea surselor de alimentare cu gaz. 

Gazoductul Iaşi-Ungheni va conecta reţelele de gaze ale României şi Republicii Moldova şi va transporta 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual.

Conducta de gaz va avea o lungime totală de 43,2 kilometri, dintre care aproximativ 32 de kilometri pe teritoriul României. Valoarea totală a proiectului de construcţie a gazoductului este de 20 milioane de euro. 

Construcţia gazoductului are drept scop consolidarea securităţii energetice a Republicii Moldova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite