Victor Ponta: „PNL va deconta o lipsă de solidaritate, inclusiv Antonescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seara că lipsa de solidaritate din PNL, în urma căreia mai mulţi liberali critică Guvernul, va costa PNL în preferinţele electorale şi, implicit, pe Crin Antonescu, precizând că în acest moment raportul electoral este de 2 la 1 între PSD şi PNL.

„Eu nu i-am atenţionat pe cei trei, că sincer nu dau prea mulţi bani pe ce declară Roşca Stănescu şi cu Orban şi Frunzăverde“, a spus Ponta într-o emisiune la România TV, menţionând că pe el l-a interesat dacă în conducerea PNL sunt oameni care le-ar „da ghes“ acestora sau „sunt de capul lor“.

El a precizat că, în urma discuţiilor cu preşedintele PNL şi alţi lideri liberali, a aflat că cei trei au agende personale, însă a estimat că ieşirile critice ale celor trei liberali vor fi decontate de PNL. 

„Asta îi costă pe cei de la PNL, faptul nu că sunt mai dezorganizaţi, ci faptul că nu sunt solidari. Eu cred că declaraţiile domnului Frunzăverde, Orban, Roşca Stănescu trag în jos PNL. (...) Eu cred că inclusiv pe domnul Antonescu îl pot afecta aceşti oameni. M-am uitat pe cifre, acest gen de lipsă de solidaritate îl afectează chiar pe Crin sau pe cei de la PNL, nu pe mine“, a mai afirmat Ponta. 

Premierul a mai susţinut că în acest moment raportul electoral între PSD şi PNL este de aproape doi la unu, estimând că social-democraţii vor obţine circa 35-38% la alegerile europarlamentare. 

„La un moment dat s-ar putea să se întâmple (să se punã în discuţia USL guvernarea, n.r.), atunci când simt că aceşti trei indivizi sunt încurajaţi de alţii din conducere, atunci se va întâmpla. Deocamdată sunt de capul lor. Nu sunt dispus să guvernez în doi, dar de unul singur“, a mai susţinut Ponta.

Premierul a fost întrebat dacă nu are sentimentul că liberalii şi-ar face campanie electorală pe seama guvernării. 

„Nu, n-am sentimentul şi nu confund PNL cu trei vedete de televizor. Eu sunt absolut convins că, dacă ar face-o, ar pierde foarte mult“, a avertizat Ponta. El a argumentat faptul că acest lucru s-a petrecut în guvernarea PDL-PSD din 2009 şi s-a dovedit faptul că nu a funcţionat, fiind „o fractură logică care oricum nu ţine la electoratul PNL“. 

Premierul Victor Ponta a declarat joi că va ignora „până la un anumit moment“ criticile lansate periodic la adresa Guvernului de liberalii Frunzăverde, Roşca Stănescu şi Orban, dar a avertizat că aceste „vedete de Dâmboviţa care nu pot să-şi ţină gura“ încep să reprezinte un risc pentru funcţionarea USL.

El a arătat că, la un moment dat, există riscul să fie stricat un lucru foarte bun pentru „doi-trei care nu pot să-şi ţină gura“ şi vor să fie vedete la televizor, dar care reprezintă un risc pentru USL, deoarece sunt luaţi în serios de mass-media.

Eu nu pot să mă duc să explic în teritoriu la un primar PSD că Frunzăverde sau nu mai ştiu cine vorbeşte de capul lui. Funcţionează foarte bine lucrurile, şi în Guvern, şi în Coaliţie, dar cred că vă aduceţi aminte cum a fost şi cu alte guvernări de coaliţie şi uite că de la tot felul de oameni s-au stricat lucruri bune“, le-a spus Ponta jurnaliştilor.

Liderul PSD a adăugat că îşi doreşte ca Uniunea Social-Liberală să rămână unită până în 2016 şi că membrii USL se pot lipsi de „vedetele de Dâmboviţa“, deoarece există suficiente voturi.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite