PSD şi PPDD se aliază în coaliţia anti-Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, a cerut astăzi o alianţă anti-Băsescu şi aşteaptă ca restul partidelor să i se alăture. „Dacă Dan Diaconescu vrea să facem o alianţă anti-Băsescu, suntem acolo“, a răspuns, prompt, Liviu Dragnea.

În această dimineaţă, Liviu Dragnea s-a întâlnit cu secretarul general al PPDD, Liviu Neagu. Negocierile s-au purtat în contextul în care social-democraţii au nevoie de voturile PPDD pentru a obţine majoritate în Parlament.  Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut că a existat o astfel de întâlnire, dar a negat existenţa unor negocieri.  „Am avut o discuţie despre majoritatea de la Teleorman. Eu susţin majorităţile cu PPDD în toată ţara, primul exemplu îl voi da eu, am anunţat asta sâmbătă la Alexandria. O să vă anunţăm dacă va avea loc”, a spus Dragnea.

La amiază, preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, a avut o şedinţă cu parlamentarii PPDD. În conferinţa care i-a precedat,  Dan Diaconescu a chemat partidele să formeze „o nouă alianţă, atipică, împotriva lui Traian Băsescu“. „Îi invit pe toţi oamenii alături de mine să facem alianţa anti-Băsescu. Acest protocol trebuie făcut de urgenţă. Nu aş putera tolera numirea lui Băsescu ca premier după alegeri. Îi invit pe cei de la PNL să ni se alăture“, a spus Diaconescu.

Dan Diaconescu nu exclude o alianţă cu PSD.  „Dacă PSD răspunde la apelul meu, vom colabora cu ei. Dacă domnul Ponta mă vede acum la televizor şi vrea să ni se alăture, îl aştept“, a spus Diaconescu.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că PSD îşi doreşte să facă majorităţi cu PPDD în toate consiliile judeţene şi consiliile locale ale localităţilor mari, el arătând că este posibilă inclusiv încheierea unei înţelegeri la nivel parlamentar între cele două formaţiuni.

El a arătat că a discutat în acest sens cu secretarul general de la PPDD, Liviu Neagu, şi a precizat că discuţiile sunt incipiente.

"Dacă Dan Diaconescu vrea să facem o alianţă anti-Băsescu, suntem acolo. Dacă e vorba de o alianţă anti-Băsescu, ne aşezăm la masă şi stabilim. Iar dacă nu a înţeles că PNL e pro-Băsescu, înseamnă că a fost plecat din ţară", a spus Dragnea, care a arătat că este posibilă şi încheierea unei înţelegeri la nivel parlamentar între cele două formaţiuni.

Întrebat dacă este posibilă şi intrarea PPDD la guvernare, Dragnea a răspuns: "Numai pe o simplă declaraţie nu pot să răspund la asta, dar suntem deschişi să purtăm o discuţie destul de aplicată".

"Ne hotărâm să discutăm. După ce stabilim termenele unui eventual acord, îl facem public", a mai spus Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite