Victor Ponta dă de înţeles că Mircea Geoană este „trădătorul” care a negociat cu Băsescu pentru funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta susţine că a vorbit cu „trădătorul" din PSD care şi-a negociat funcţia de premier cu Traian Băsescu, iar acesta „este viu". Ponta a lăsat de înţeles că trădătorul ar fi Mircea Geoană, menţionâd că acest personaj a mai fost exclus o dată din PSD.

„Obligaţia mea ca lider e să rezolv lucruri de bucătărie internă în interior. Când a fost exclus, acest lucru s-a întâmplat pentru că nu am reuşit să găsesc soluţia normală de discuţie între noi. Nu doresc excluderi", a precizat Ponta.

Mircea Geoană a fost exclus din PSD la scurt timp după ce Victor Ponta a preluat şefia partidului. El a fost acuzat că, din funcţia de preşedinte al Senatului, făcea jocurile PDL şi aducea în prim-plan doar legile iniţiate de parlamentarii fostei puteri.

La momentul respectiv, Mircea Geoană a pierdut funcţia de preşedinte al Senatului şi a fost exclus din PSD. "E viu. Am avut o discuţie lămuritoare", a mai spus Ponta despre „trădătorul" din PSD.

Ponta a fost întrebat dacă respectivul social-democrat va fi exclus din partid, aşa cum declarase înainte de a fi numit premier."Eu nu vreau să ajung la excluderi, mie îmi plac includerile", a răspuns Ponta.

Primul dintre liderii PSD care l-a nominalizat pe Mircea Geoană ca şi trădător a fost senatorul Ilie Sârbu. Potrivit lui Sârbu, mai mulţi colegi de partid s-au plâns lui Victor Ponta că sunt sunaţi de Geoană care le propune să părăsească formaţiunea. "Dacă vor fi argumente, dacă cei cu care domnul Geoană a discutat vor veni şi vor spune lucrul asta la CEX care urmează, chiar cu domnul Geoană de faţă, atunci lucrurile se complică", a declarat liderul senatorilor PSD.

Mircea Geoană a negat aceste acuzaţii şi a spus că în niciun caz nu el este trădătorul din PSD. „Că aş fi negociat în numele lui Traian Băsescu, e cel puţin cusut cu aţă albă. Cred că şi pe fond de stres, extraordinar de încărcat, cu campanie, temeri şi suspiciuni, cineva să cadă în capcană. Cum poate să creadă cineva că eu cu un plâlc de haiduci repetăm isprava UNPR?", spunea Mircea Geoană
 
Premierul Victor Ponta a declarat, în 12 decembrie, că există o problemă în PSD dată de faptul că "cineva din partid" a vorbit cu alţi membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine susţinerea pentru o eventuală desemnare ca premier, spunând că acea persoană va fi exclusă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite