Victor Ponta: Sorin Grindeanu se sfătuieşte cu mine, dar face ce spune Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat duminică seară, la România TV, că premierul Sorin Grindeanu se sfătuieşte cu el, dar face în continuare ce spune liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, afirmând ulterior că este o glumă, dar adevărurile se spun în glumă.

Victor Ponta a susţinut că are acelaşi statut ca şi cei din platoul emisiunii, motiv pentru care nu poate să vorbească în numele majorităţii PSD.

„Eu nu pot să vorbesc în numele nu ştiu cărei majorităţi. Eu am exact acelaşi statut ca şi dumneavoastră”, a spus fostul premier.

La remarca unui invitat care i-a spus că este membru PSD, Ponta a replicat: „Atunci o să rezolv chestia asta şi o să fiu exact ca dumneavoastră, nu o să mai fiu nici membru”.

Întrebat în continuare ce a vrut să sugereze prin faptul că poate nu o să mai fie nici membru PSD, social-democratul a spus că el poate să vorbească doar în nume propriu, şi nu în cel al partidului.

„Dacă mai aud chestia asta, să răspund eu în numele PSD... Eu pot să răspund în numele meu, atât. Ăsta cred că era un lucru destul de clar în ultimul an de zile”, a completat Victor Ponta.

Chestionat dacă premierul Sorin Grindeanu se sfătuieşte cu el, deputatul a spus că discută, dar prim-ministrul face tot ceea ce îi spune Liviu Dragnea.

„Dacă înţelegeţi gluma mea, domnul Grindeanu se sfătuieşte cu mine, dar face ce spune domnul Dragnea. Adevărurile se spun în glumă”, a afirmat fostul premier.

De asemenea, întrebat cum vede evoluţia lucrurilor în România în acest an, el a spus că „foarte rău”, în condiţiile în care România nu are „un pilot la manşă şi se bate lumea cine duce avionul”.

„Foarte rău. Mă întorc la comparaţia mea favorită care a stârnit şi obiect de miştouri, cu avionul. Noi, în continuare, nu avem un pilot la manşă şi se bate lumea cine duce avionul. Din păcate, ne mai bate şi înăuntrul avionului între noi, nici nu ştim pentru ce. Între timp, în afara avionului care zboară din inerţia anilor 2012-2015 e o furtună din ce în ce mai mare. UE abia se mai ţine, avem alegeri în Franţa, Germania, Olanda în perioada imediat următoare. Iar economic, toată lumea o duce rău. În afară de ce facem noi în avionul nostru, piloţii se bat pe manşă şi noi, pasagerii în spate, ne batem cine stă la geam când cade avionul, furtuna din jurul nostru e un lucru foarte rău”, a conchis Victor Ponta. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite