Victor Ponta: „Susţinem integrarea Turciei în Uniunea Europeană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta şi omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au susţinut joi o conferinţă de presă comună în care au detaliat subiectele discutate în cadrul întrevederii. Şeful  Executivului a anunţat semnarea a şase acorduri cu Turcia, cel mai important proiect fiind cel al unei conectări energetice între cele două state.

„Cel mai important proiect este cel al interconectării, un proiect de cablu subteran. România are un surplus de energie, Turcia are este o ţară care se dezvoltă şi are nevoie de energie“, a arătat premierul.

De asemenea, Ponta a afirmat că România va susţine necondiţionat aderarea Turciei la Uniunea Europeană. „O Europă care ar include Turcia ar fi o Europă mai puternică“, a mai spus el.

„Dezvoltarea relaţiilor noastre economice este singura soluţie pentru a asigura un nivel de viaţă mai bun pentru cetăţenii ţărilor noastre. Am venit aici să spun că Turcia este principalul partener comercial al României din afara Uniunii Europene şi că îmi exprim speranţa că putem mări aceste schimburi“, a explicat premierul.

Totodată, acesta a asigurat că „relaţia cu totul specială între cele două state se transmite din generaţie în generaţie politică“ şi l-a invitat în România pe omologul său turc.

„Adresez public o invitaţie ca prim-ministrul Erdogan să viziteze România după şase ani, va găsi aceiaşi prieteni acolo. Şi, chiar dacă îi supăr pe cei din ţară, l-am felicitat pe prim-ministru pentru victoria de la fotbal, jucătorii Turciei au fost mai buni şi, dacă se califică la Campionatul Mondial de Fotbal, românii vor ţine cu ei“, a mai spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite