Victor Ponta a introdus cerinţele UDMR în Programul de guvernare al USL în decembrie 2012, susţine liderul formaţiunii maghiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a introdus încă din decembrie 2012 o serie de măsuri care vizează minorităţile maghiare, în Programul de guvernare Ponta II din perioada Uniunii Social-Liberale, textele fiind redactate de UDMR, potrivit unei declaraţii date de Kelemen Hunor pentru HotNews.ro.

„Nu apar puncte noi la capitolul Minorităţi naţionale. Daca luaţi programul de guvernare din 2012 şi programul de acum, diferenţe nu sunt la acest capitol (…) În decembrie 2012, după ceea ce s-a întâmplat din cauza lui Antonescu şi Voiculescu, atunci Ponta a venit şi a zis: « Eu ţin, totuşi, să avem un capitol pentru minorităţi în programul de guvernare». Si ne-a rugat pe noi să pregătim un text pentru acest program de guvernare, din decembrie 2012. Noi am pregătit un text, l-am predat şi acel capitol, aşa cum l-am propus noi, a fost acceptat de Ponta şi bănuiesc că şi de Antonescu, pentru că erau în coaliţie. Deci aceasta este povestea capitolului pentru minorităţi din programul de guvernare din decembrie 2012 ”, a precizat Kelemen Hunor pentru HotNews.ro.

În actualul program guvernamental găsim menţionate puncte care vizează înfiinţarea unor posturi publice de radio şi televiziune care să emită în limba maghiară pe întreaga durată a zilei, prevederi care au fost prezente şi în Programul de guvernare Ponta II.

„Asigurarea unor programe în limba maternă la radio şi televiziune pentru toate minorităţile naţionale, în special pentru comunitatea maghiară, astfel încât să se asigure satisfacerea nevoilor culturale şi de comunicare în limba maternă la nivel naţional. În acest sens vor fi extinse emisiunile studiourilor publice de radio şi televiziune finanţate din buget pentru ca acestea să emită în limba maghiară pe tot parcursul zilei”, este precizat în actualul program guvernamental.

Liderul UDMR a precizat şi faptul că studioul teritorial al TVR Târgu-Mureş are o frecvenţă diferită care permite emiterea pe durata întregii zile a emisiunilor în limba maghiară.

În urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, liderul de la Palatul Victoria a dorit cooptarea UDMR la guvernare, alături de alianţa USL, însă în acel moment PNL şi PC s-au opus unei asemenea acţiuni.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite