Victor Ponta, despre controlul la Nana: Un lung şir de retrocedări ilegale, iar beneficiarul final din 2013 este Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii guvernamentali din cadrul trimişi la Oficiul de Cadastru Călăraşi, pentru terenurile din Nana, au descoperit că 80% dintre terenuri sunt returnate ilegal, rezultând un lung şir de infracţiuni şi retrocedări ilegale, iar beneficiarul final din 2013 este Traian Băsescu, potrivit declaraţiilor realizate luni seară de Victor Ponta în cadrul unei emisiuni de televiziune a Antenei 3.

Corpul de Control al Guvernului a terminat cercetările în cazul retrocedărilor din judeţul Călăraşi, iar concluziile prezintă o serie de ilegalităţi, a declarat liderul de la Palatul Victoria în cadrul unei emisiuni a postului Antena 3. Prim-ministrul susţine că a citit o sinteză a raportului care va fi trimis marţi comisiei parlamentare speciale, în care se arată că a fost făcut un lung şir de retrocedări ilegale de care, în final, ”a beneficiat Traian Băsescu”.

„Ce au găsit acolo este îngrozitor din punct de vedere legal, aproape 80% din terenuri sunt returnate ilegal. În seara asta, am citit sinteza raportului şi mâine o să-l trimit comisiei parlamentare de anchetă şi se va vedea cu acte oficiale că, practic, tot ce este la Nana, de la momentul la care acele terenuri s-au dat unor aşa-zişi proprietari până la momentul la care au ajuns la o firmă italienească care nu mai există din 2012, dar care în 2013 a vândut terenurile comasate ... toate sunt infracţiuni, un lung şir de retrocedări ilegale, iar beneficiarul final din 2013 este Traian Băsescu”, a precizat Victor Ponta, citat de Mediafax.

În luna noiembrie, prim-ministrul Ponta a cerut Corpului de Control să efectueze o verificare la Oficiul de Cadastru Călăraşi, unde Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a iniţiat un control legat de retrocedarea către comisii locale a unor terenuri aparţinând Institutului Fundulea, anchetă pentru care şi Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut informaţii.

În aceea perioadă au fost prezentate informaţiile referitoare la achiziţionarea a 290 de hectare de teren agricol în zona localităţii Nana, judeţul Călăraşi, realizată Ioana Băsescu, una din fiicele preşedintelui Traian Băsescu

La 15 noiembrie, Ioana Băsescu a făcut public contractul semnat cu C.E.C Bank, prin care a împrumutat 4,6 milioane de lei în vederea investirii lor într-un teren extravilan arabil din comuna Nana, judeţul Călăraşi, cu o suprafaţă de 290 de hectare.

Citeşte şi: 

Senatul anchetează creditul acordat de CEC Bank fiicei preşedintelui Băsescu

Conducerea Senatului a aprobat luni înfiinţarea unei subcomisii de anchetă privind creditul primit de Ioana Băsescu de la CEC Bank.Subcomisia va ancheta activitatea CEC Bank pentru a determina dacă creditul Ioanei Băsescu a fost acordat preferenţial sau nu. Propunerea a fost făcută de senatorul PSD Cosmin Nicula.

Elena Băsescu: Banii românilor se duc la cântăreţii PSD. Iată un subiect demn de o comisie de anchetă parlamentară!

Europarlamentarul Elena Băsescu susţine că, în timp ce angajaţii Televiziunii Române se confruntă cu disponibilizări, instituţia îi va acorda deputatului social-democrat Mihai Sturzu 10.000 de euro pentru fiecare emisiune la care acesta va participa.

Antonescu: E jenant că Băsescu, cu Tricolorul în spate, l-a măscărit pe Ponta din cauza fiicei sale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, la RTV, că este "jenant" că preşedintele Traian Băsescu, cu "Tricolorul în spate", a făcut o conferinţă de presă şi l-a "măscărit" pe premier pentru chestiuni legate de Ioana Băsescu, potrivit Mediafax.

Ponta: Radu Gheţea nu va mai fi preşedintele CEC

Radu Gheţea, preşedintele CEC, va fi schimbat din funcţie, a declarat, duminică, premierul Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la RTV, menţionând că îl susţine total pe ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, în verificarea activităţii manageriale a lui Gheţea, relatează Mediafax.

Ce-l aşteaptă la Nana pe fermierul Băsescu

Venirea investitorului Traian Băsescu în mica localitate din Bărăgan a renăscut speranţele de prosperitate ale localnicilor. Terenul e extrem de fertil, dar sistemul de irigaţii a fost distrus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite