Victor Ponta:„Intenţionez să înaintez propunerile pentru şefii parchetelor, după discuţii cu Băsescu şi CSM “

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta Foto: Adevărul
Premierul Victor Ponta Foto: Adevărul

Premierul Victor Ponta a anunţat, aseară, că inteţionează să îi propună pe şefii parchetelor în perioada în care va fi ministru interimar al Justiţiei.

„Prima persoană cu care am discutat ce facem la Justiţie, a fost domnul Crin Antonescu. L-am sunat pe domnul preşedinte, i-am spus că doamna Piviniceru şi-a dat demisia şi va fi interimar la Justiţie, şi a fost de acord“, a explicat Victor Ponta, la România TV.

„Este foarte posibil să fac numirile la Parchetul General şi la DNA, doar după discuţii cu CSM şi cu preşedintele, pentru a participa toate cele trei părţi implicate legal“, a explicat Ponta.

Premierul a adăugat, ulterior,  că intenţionează să facă un asemenea pas, repetând, însă, că va lua o decizie după consultări cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi cu preşedintele Traian Băsescu.

Ponta s-a arătat mulţumit de numirea lui Daniel Morar la Curtea Constituţională, fapt care exclude numirea acestuia la Parchetul General.

Premierul a susţinut că are în vedere „multe nume“ dar nu vrea să le dezvăluie. „După ce o să am o discuţie şi cu CSM-UL voi face publice numele“, a explicat Ponta.

El a afirmat însă că ideea numirii doar a unor procurori care au rezolvat dosare mari importante este "o poveste", care nu a fost respectată nici în cazul fostului procuror general Laura Kovesi.

Procurorul General şi şeful DNA sunt numiţi de preşedintele României la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM.

Victor Ponta va deveni ministru interimar al Justiţiei după plecarea Monei Pivniceru la Curtea Constituţională.

Decizia a fost luată după o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu. Interimatul poate dura maximum 45 de zile, potrivit Constituţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite