Victor Ciorbea - portret de profitor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu se poate să nu te minunezi rememorând miraculoasa carieră a d-lui Victor Ciorbea. Aşa cum s-a consumat ea aievea şi nu cum e prezentată umflat şi egolatru în feluritele cv-uri redactate şi postate pe internet de insul care nu pregetă nici un efort spre a sublinia ori că a fost singurul, ori primul în toate domeniile în care a activat.

Din fost procuror comunist dl. Ciorbea s-a metamorfozat cât ai zice peşte, încă din primii ani de după 1989, în mare luptător pentru drepturile clasei muncitoare, din poziţia de preşedinte al CNSLR Frăţia. Şi cu toate că este dovedit că clasa muncitoare nu merge obligatoriu sau nu merge niciodată în Paradis, reprezentantul ei a aterizat pe neaşteptate şi prin cine ştie ce minune în paradisul de la primăria Bucureştiului fiind, cum singur spune, singurul ardelean care a ajuns să deţină această neaşteptată demnitate.

De care a făcut până şi imposibilul să nu se despartă nici după ce a reuşit să îl păcălească pe venerabilul lider ţărănist Ion Diaconescu. Cel care a făcut greşeala de a-l impune în postul de premier al României, îndată după victoria CDR în alegerile din toamna lui 1996.Caracterul mult prea ambiţios sau, mai degrabă, lipsa de caracter a d-lui Victor Ciorbea a ieşit însă imediat în evidenţă prin felul în care a ţinut cu dinţii să nu se despartă de Primărie ca în caz de eşec să aibă o uşiţă de salvare şi nici de conducerea guvernului, deşi era limpede că prelungirea agoniei sale în până în aprilie 1998, era în defavoarea ţării.

Dl. Ciorbea a mai mimat atât cât i-a fost cu folos crezul ţărănist, a trecut apoi senin şi fără nici o remuşcare la PNL, partidul care i-a oferit un loc la alegerile parlamentare din 2012. Asta după ce a prestat seară de seară, adesea în cel mai penibil mod, pe la Antenele felixiene.

În primăvara lui 2014, dl. Victor Ciorbea a fost recompensat de muribunda USL cu postul de avocat al Poporului, asta în pofida faptului că marile datorii contractate la felurite instituţii bancare îl recomandau drept un ins vulnerabil din multe puncte de vedere.

Acrobat perfect, dl. Victor Ciorbea s-a mai reorientat o dată, a mai făcut un salt mortal, a uitat de ura pe care o nutrea şi o afirma cvasi-isteric prin anii 90 faţă de partidul fondat de Ion Iliescu punându-se peste noapte în folosul lui şi al liderului său de acum, condamnatul penal Liviu Dragnea. Pe care acum vrea să îl scape printr-un demers la CCR de prevederea legislativă ce i-a blocat deocamdată accesul la Palatul Victoria.

Domnul Ciorbea a întocmit la comandă o argumentaţie de toată jena, dezonorându-şi funcţia şi probându-şi astfel încă o dată caracterul de profitor şi de defectiv de orice urmă de morală şi de bun simţ. Un pericol la adresa justiţiei şi al democraţiei.

Nu, dl. Victor Ciorbea nu mai este nici cât negru sub unghie Avocatul Poporului. Este avocatul penalilor din politică, avocatul personal al numitului Dragnea Liviu, plătit fraudulos şi în dispreţul legii din bani publici.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite