Politică

articolul anterior articolul urmator

Victor Ciorbea - portret de profitor

59
7 Jan 2017 01:59:43
Mircea Morariu

Nu se poate să nu te minunezi rememorând miraculoasa carieră a d-lui Victor Ciorbea. Aşa cum s-a consumat ea aievea şi nu cum e prezentată umflat şi egolatru în feluritele cv-uri redactate şi postate pe internet de insul care nu pregetă nici un efort spre a sublinia ori că a fost singurul, ori primul în toate domeniile în care a activat.

Din fost procuror comunist dl. Ciorbea s-a metamorfozat cât ai zice peşte, încă din primii ani de după 1989, în mare luptător pentru drepturile clasei muncitoare, din poziţia de preşedinte al CNSLR Frăţia. Şi cu toate că este dovedit că clasa muncitoare nu merge obligatoriu sau nu merge niciodată în Paradis, reprezentantul ei a aterizat pe neaşteptate şi prin cine ştie ce minune în paradisul de la primăria Bucureştiului fiind, cum singur spune, singurul ardelean care a ajuns să deţină această neaşteptată demnitate.

De care a făcut până şi imposibilul să nu se despartă nici după ce a reuşit să îl păcălească pe venerabilul lider ţărănist Ion Diaconescu. Cel care a făcut greşeala de a-l impune în postul de premier al României, îndată după victoria CDR în alegerile din toamna lui 1996.Caracterul mult prea ambiţios sau, mai degrabă, lipsa de caracter a d-lui Victor Ciorbea a ieşit însă imediat în evidenţă prin felul în care a ţinut cu dinţii să nu se despartă de Primărie ca în caz de eşec să aibă o uşiţă de salvare şi nici de conducerea guvernului, deşi era limpede că prelungirea agoniei sale în până în aprilie 1998, era în defavoarea ţării.

Dl. Ciorbea a mai mimat atât cât i-a fost cu folos crezul ţărănist, a trecut apoi senin şi fără nici o remuşcare la PNL, partidul care i-a oferit un loc la alegerile parlamentare din 2012. Asta după ce a prestat seară de seară, adesea în cel mai penibil mod, pe la Antenele felixiene.

În primăvara lui 2014, dl. Victor Ciorbea a fost recompensat de muribunda USL cu postul de avocat al Poporului, asta în pofida faptului că marile datorii contractate la felurite instituţii bancare îl recomandau drept un ins vulnerabil din multe puncte de vedere.

Acrobat perfect, dl. Victor Ciorbea s-a mai reorientat o dată, a mai făcut un salt mortal, a uitat de ura pe care o nutrea şi o afirma cvasi-isteric prin anii 90 faţă de partidul fondat de Ion Iliescu punându-se peste noapte în folosul lui şi al liderului său de acum, condamnatul penal Liviu Dragnea. Pe care acum vrea să îl scape printr-un demers la CCR de prevederea legislativă ce i-a blocat deocamdată accesul la Palatul Victoria.

Domnul Ciorbea a întocmit la comandă o argumentaţie de toată jena, dezonorându-şi funcţia şi probându-şi astfel încă o dată caracterul de profitor şi de defectiv de orice urmă de morală şi de bun simţ. Un pericol la adresa justiţiei şi al democraţiei.

Nu, dl. Victor Ciorbea nu mai este nici cât negru sub unghie Avocatul Poporului. Este avocatul penalilor din politică, avocatul personal al numitului Dragnea Liviu, plătit fraudulos şi în dispreţul legii din bani publici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

59 Comentarii

Ion Popescu
7.01.2017, 07:58:49

Nu sunt... " nici cat negru sub unghie " un " fan " al lui V. Ciorbea , la fel cum nu cunosc nici un politician ardelean care sa merite .... aprecierea mea , inclusiv " marele " I. Maniu . Spun asta in calitate de ....ardelean . Dincolo de prestatia ca av. al poporului ..... care a dormit in papuci (post) ....ma intreb de ce autorul nu a vazut "defectele "d-lui Ciorbea ....pana acum . Procuror ...comunist a fost si ... M. Macovei . Este cumva mai ... "breaza" ? Autorul practica cu voiosie zicerea din anii 50 ....cine nu este cu noi ..... .Ma intreb ....cine o fi comandat articolul . Sunt ferm convins ....ca daca V. Ciorbea avea o pozitie ... opusa , si eventual facea si vocalize ..... era facut ....monument de principialitate ....de catre autor . Deci ....... ?

-21 (23 voturi)
Crina Mate
7.01.2017, 08:33:41

Ai tu dreptate, Popescu. Si Macovei a virat brusc de la un partid la altul...Si ea i-a aparat pe penalii care riscau sa isi piarda averile prin confiscare nedreapta...Ea a militat ca Voiculescu sa ramana cu toata averea pe care Justitia insista sa i-o confiste...Nu inteleg de ce domnul Morariu a uitat asta !!

+6 (14 voturi)
Mircea B.
7.01.2017, 08:36:45

Ion Popescu Hai sa-ti dau un alt exemplu. Ordonanta nr.55/2014, numita si ordonanta traseistilor. Care a avut valabilitate 45 de zile , inainte de alegerile prezidentiale din 2014, si care permitea migratia alesilor locali fara ca acesti sa-si piarda mandatul (cum spune legea in mod normal). Iniţiatorii acestei ordonanţe au urmărit atragerea de sprijin în teritoriu pentru PSD şi candidatul la preşedinţie Victor Ponta, după ruperea USL, şi pierderea sprijinului PNL în teritoriu. Singurul care putea bloca intrarea in functiune a aceastei aberatii, a acestei incalcari flagrante a legii era avocatul poporului Victor Ciorbea. Dar, desi toata lumea a sarit pe el, desi nu era zi in care mass media sa nu faca apel pentru atacarea ordonantei la CCR, Victoras ramanea impasibil. Isi platea ratele la banca. Ordonanta a intrat in functiune si in acele 45 de zile 500 de primari au trecut la PSD fara sa-si piarda mandatul. Ulterior, legea a fost declarata la CCR NECONSTITUTIONALA, (fiind atacata dupa adoptare de PNL) ,dar ea isi facuse deja efectele. Deci......?

+19 (19 voturi)
Crina Mate
7.01.2017, 08:42:44

Si eu care l-am considerat pe Tariceanu liderul tradatorilor doctinari ! Va trebi sa reconsider topul ...Se lupta serios pentru prima treapta Ciorbea , Tariceanu, Melescan...Si cati altii care nu au aparut inca in luminile rampei. Poporul asta are o slabiciune nu numai pentru penali ci si pentru jeleu...Coloane vertebrale de jeleu !!

+17 (19 voturi)
Vanatorul/d.c.
7.01.2017, 08:47:32

.......... Traiasca Lichelismul Intruchipat /Al Poporului Avocat / onor dom' Borșea, Supea, Ciorbea sau cum i-o mai zice lui caricatura asta de fost judecator ceaușist, care se facea preș si la picioarele lui Ponta, nu numai la cele ale lui Dragnea..! Totusi, multi dintre cei care se arata oripilati azi de prestatia lui in onorabila functie de Lichea a Poporului babuinizat, pana la spargerea USL-ului si revenirea celor doua mafii (PSD si PNL) la oarece ganduri belicoase reciproce (mai mult ”de ochii lumii”), il apreciau pe Quasimodo ăsta ca fiind un cadru de baza, de viitor si de incredere al mafiei transparinice denumita USL, si asta inca din 2009 cand declara la Atenta 3 in aplauzele celor care azi sunt ..cutremurati de slugarnicia lui devotata faca de activistii PCR, securistii si kgb-istii pensionati ai PSD-lui, ca Basescu e agent KBG, asta desi cei care au facut intr-adevar jocurile muscalilor si ale FSB-lui au fost mafiotii USL, atat cei pesedisti cat si cei penelisti..!

+7 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (59)

Modifică Setările