Politică

articolul anterior articolul urmator

Victoria lui Năstase la Chişinău pune în dificultate binomul PSRM-PDM în alegerile din toamnă?

1
4 Jun 2018 02:48:40
Sebastian Rusu
Candidatul PPDA-PAS, Andrei Năstase a câştigat duminică turul al doilea al algerilor anticipate pentru primăria Chişinăului în faţa socialistului Ion Ceban.
Candidatul PPDA-PAS, Andrei Năstase a câştigat duminică turul al doilea al algerilor anticipate pentru primăria Chişinăului în faţa socialistului Ion Ceban.

Victoria lui Andrei Năstase în turul al doilea al alegerilor anticipate pentru primăria Chişinăului, care s-au desfăşurat duminică, reprezintă un semnal pe care electoratul pro-european şi unionist din capitala Republicii Moldova l-a transmis socialiştilor pro-putinişti, că soarta tânărului stat dintre Prut şi Nistru încă se mai joacă democratic prin votul cetăţenilor.

De asemenea, pentru Plahotniuc şi guvernul său de strânsură este un eşec şi implicit o înfrângere greu de digerat în contextul în care jocurile fuseseră făcute în jurul independentei, Silvia Radu, şi mai apoi pentru socialistul Ion Ceban.

În această ecuaţie de putere orchestrată atent de binomul PSRM-PDM (Plahotniuc şi Dodon), Andrei Năstase are meritul că reuşit beneficiind de sprijinul necondiţionat al tuturor forţelor de dreapta pro-europene şi unioniste să mobilizeze electoratul dreptei fragmentat în primul tur şi să obţină o victorie de moral şi implicit de etapă, ale cărei roade se vor vedea în această toamnă.

Votul pentru primăria Chişinăului a fost unul geopolitic axat pe confruntarea ideologică între europenism şi putinism, şi mai apoi unul anti-sistem îndreptat împotriva corupţiei şi derapajelor guvernării oamenilor lui Vladimir Plahotniuc.

Citeşte analiza completă pe Jurnalistii.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ion damian
8.06.2018, 11:58:57

ceban este un sobolan rosu comuist si nicidecum socialist!

Modifică Setările