Victoria Nuland la Bucureşti. Geoană, după întâlnirea cu emisarul SUA: România are nevoie de un nou început

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană FOTO Marian Iliescu
Mircea Geoană FOTO Marian Iliescu

Victoria Nuland la Bucureşti. Senatorul Mircea Geoană s-a întâlnit astăzi cu adjunctul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland.

În urma întrevederii cu Nuland, Geoană a redat, într-un comunicat, principalele teme discutate şi a arătat că i-a propus emisarului SUA extinderea Parteneriatului Strategic către o zonă de investiţii şi cooperare economică.

„Am propus crearea unei dimensiuni a Parteneriatului Strategic dedicată cooperării economice, investiţiilor şi comerţului, care să completeze dialogul strategic structurat deja existent în zona militar-strategică, în măsura în care statul şi mediul de afaceri din România vor putea să identifice o serie de proiecte concrete destinate investitorilor americani.Continuarea dialogului politic la nivel înalt, ca şi soluţionarea rapidă a numirii unui nou ambasador la Bucureşti şi a regimului de vize pentru români în SUA sunt priorităţi ale agendei bilaterale în 2015.Evoluţiile regionale în urma agresiunii Rusiei necesită aceeaşi atitudine fermă a comunităţii euroatlantice, dublată de un sprijin mai consistent pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia.Situaţia din Orientul Mijlociu şi impactul acţiunilor teroriste din Franţa asupra climatului politic din Europa au fost evocate în cadrul întrevederii.

 Totodată, am susţinut faptul că România are nevoie de un nou început şi de aceea, pe lângă un nou Preşedinte, este nevoie şi de o nouă majoritate guvernamentală care să propună şi să implementeze un Nou Proiect Naţional“, a explicat Geoană, într-un comunicat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite