Videanu: PDL este pregătit să stea la masa discuţiilor pentru orice măsură economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu
Adriean Videanu

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a anunţat astăzi că PDL cere Guvernului ca la rectificarea bugetară să nu reducă cheltuielile de capital, ba, mai mult, că este dispus să stea la masa discuţiilor care ar duce la creşterea economică.

„PDL este pregătit să stea la masa discuţiilor pentru orice măsură economică care ar putea duce la reluarea creşterii economice în această ţară. Cerem guvernului Ponta ca la rectificarea bugetară, care înţeleg că se discută mâine, să aibă ca punct prioritar reluarea activităţii investiţionale", a spus Videanu care a prezentat într-o conferinţă de presă analiza PDL la o sută de zile de guvernare a Executivului.

Videanu a mai precizat că face un apel de a pune capăt crizei politice din ţară şi dezbaterilor politice fără niciun sens, în favoarea dezbaterilor economice.
Potrivit lui Videanu, datele statistice arată o înrăutăţire bruscă a activităţii economice începând cu luna iunie, în special în sectoarele producţiei industriale şi în construcţii.

Videanu a spus că producţia industrială a scăzut cu 1,4% faţă de iunie 2011 şi este foarte îngrijorătoare situaţia construcţiilor, care s-au comprimat brusc sub nivelul anului 2011.

El a spus că, dacă lucrurile vor continua ca în luna iunie, se va ajunge la o creştere economică anuală de doar 0,5%, ceea ce ar face imposibilă mărirea salariilor. „Atrag atenţia că o creştere economică de 0,5% în acest an va face imposibilă a doua etapă de creştere a salariilor“, a completat Videanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite